Abone Ol

Kılıçdaroğlu'nun eski Zafer Partili ismi danışman atamasına CHP Gençlik'ten tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce Zafer Partisi’nin gençlik hareketi olan Ayyıldız Hareketi’nin başkanlığını yürüten Gökşen Anıl Ulukuş’u danışmanı olarak görevlendirmesine Gençlik Kolları Sekreteri'nden il başkanlarına kadar birçok yönetici tepki gösterdi

Kılıçdaroğlu'nun eski Zafer Partili ismi danışman atamasına CHP Gençlik'ten tepki

Gençlik Kolları Sekreteri Ozan Işık, atamaya tepki gösterdiği paylaşımında, “Israrla ve inatla partideki pırıl pırıl genç kadroları görmeyip, dışarıdan vasfı ve katkısı belirsiz şahısların getirilip danışman yapılmasını kabullenmiyorum. Şimdi ses çıkarma zamanı! CHP’li genç arkadaşlarımızla sosyal demokrasi mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Tepki gösteren isimlerden biri olan Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Cem Aydın, tepkilerinin sadece bir isim üzerinden olmadığının altını çizerek “Seçim sürecinden çıktık. Sürecin etkilediği en büyük grup biziz, gençler. Günün sonunda baktığımızda süreçte bir kazanım da elde edemedik. Bunun karşılığı olarak bir motivasyonsuzluk oldu. Üzerine bir de bu atama olunca çoğumuz rahatsız olduk” diyerek atamadan duydukları rahatsızlığı anlattı.

10Haber'den Hazar Dost'a konuşan Aydın, CHP içinde çalışkan ve ön saflarda görev alan birçok genç olduğunu hatırlatırken “Gençler, tepki göstererek ‘Biz varız’ diyor” dedi. CHP’ye yeniliği ve değişimi gençlerin getireceğini söyleyen Aydın, parti içinde süren "değişim" tartışmalarına destek verdiklerini söylerken “Gençler, kongre sürecinde bu yaşananları gözeterek aktif rol oynayacaklar” diye konuştu.

Öte yandan Gençlik Kolları’nda üst düzey görevli isimler,  "değişim" taleplerini, tartışmalar başlamadan önce MYK’da dile getirdiklerini fakat reddedildiğini aktardı. Sürecin doğru yürütülemediğini belirten CHP’li kaynaklar, Kılıçdaroğlu’nun "değişim" taleplerine direnemeyeceğine dikkat çekerek “Çünkü bu talep, partinin en dibinden geliyor” dedi.