Abone Ol

Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne sanatçılardan destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne sanatçılardan da destek gelmeye başladı. Yürüyüşün dünkü bölümüne Sanatçı Hüseyin Turan ile Ankaralı Turgut da katıldı.

Adalet Yürüyüşü'ne sanatçılardan destek

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ardından başlatılan Adalet Yürüyüşü dün altıncı gününü geride bıraktı. Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Siyasetçilerden sanatçılara kadar pek çok ismin yanı sıra yurttaşların da destek verdiği yürüyüşe katılım her geçen gün biraz daha artıyor.

Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne sanatçılardan destek - Resim: 1

HÜSEYİN TURAN: BU TAŞ SUYA ATILDI

“Bu eylem aslında geç kalınmış bir eylem ama olsun, bir yerinden başladı. Bunu bir kervan gibi düşünmek lazım. Bu giderek büyüyecek. Bu taş suya atıldı artık. Dönüşü olmaz umarım geriye. İkiye bölündük bu ülkede ve bölen biz değiliz. Bu yürüyüşün de amacı bu bölünmeyi ortadan kaldırmak, 80 milyonu sevgiyle kucaklamak.

Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne sanatçılardan destek - Resim: 2

Bu yürüyüşe çıkmak herkese anasının ak sütü gibi helal, hiçbir yerden izin alınmasına gerek yok. Bir parti adı altında düşünmemek lazım, bu ülkede mağduriyeti yaşayan herkes; referandumda oy vermiş, ‘Evet’ vermiş, ‘Hayır’ vermiş herkes için bu yürüyüş.

"ADALET VARSA ÖZGÜRLÜK VAR"

Ülkemizde adalet, hak ve hukukun olmadığını herkes biliyor, onlar da biliyor. Adalet varsa insan yaşamı var, özgürlük var. Hepimizin bir şekilde bu ülkeye, üreterek, iyi bir yurttaş olarak katkısı var. Bu ülkede yaşıyoruz ve gidecek başka bir yerimiz yok. Bunun için herkesi destek vermeye çağırıyorum, başta sanatçı arkadaşlarımı. Sanatçılar, bu desteği vermeli. Şu birkaç yıl içerisinde gördük ki sanat sektörü büyük bir sekteye uğradı. Bunun da niye olduğunu hepimiz biliyoruz. AKP’liysen her yere gidiyorsun, onun dışındakileri engelliyorlar. Ahlaksızlık bu. Bir insanın ekmeğiyle oynamak büyük günahtır. İnsanın ekmeğiyle oynayanların hepsi cehennemliktir. Bundan çok emin olarak söylüyorum. Onlar çok emin konuşuyorlar ya, biz de öyle konuşalım. Hepsi cehennemlik, farkında değiller. Bu yürüyüşe herkesin destek olması gerekiyor, kırmadan dökmeden tabii ki. Zaten bu bilinçte insanlar burada yürüyor. Ama eminim, bu taş atıldı, bu çoğalacaktır. Bu kervan, bu yolda artarak devam edecek.

"HEPİMİZ KATİL OLACAĞIZ"

Çok önemli bir şey daha var: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın eylemleri sürüyor, işlerine geri dönmek için bir eylem başlattılar. Eğer bir devletsen bunu görmek zorundasın. Bu insanların ölümünü izleyecek miyiz hepimiz? Hepimiz katil olacağız bu durumda. Umuyorum yönetenlerin akılları başlarına gelir, bir ses verirler."

ANKARALI TURGUT: ADALET HEPİMİZE LAZIM

“Adalet hepimize lazım. Birilerine adalet var da birilerine yoksa o, adalet değil. Biz 80 milyon olarak hepimiz adaletin eşit şekilde olmasını istiyoruz. Ben de bu yürüyüşe adalet için geldim. Her konuda, adalet için destekliyorum ben bu insanları.

Kendilerine yonttukları bu adalet, bir gün gelecek onlara da lazım olacak. Bir kişiye adalet olmaz, 80 milyona adalet olur. Onun için ben, adaleti desteklemek için buradayım. Ama sanatçılardan beklenen destek yok. Sanatçı görünümünde olan yalakalar var. Parası olanın yanında yer alan sanatçılar. Bugün o sanatçıların burada olmasını istiyoruz biz. Çünkü adalet hepimize lazım. Bir gün gelecek, onlara da lazım olacak. Onun için biz, kendimiz için değil, sadece bir kişi için değil, hepimiz için adalet istiyoruz.”

ALTAN ÖYMEN'İN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

Yürüyüşün başlamasından yaklaşık bir saat sonra konvoya CHP'nin eski Genel Başkanı ve gazeteci Altan Öymen de katıldı. Öymen ve Kılıçdaroğlu, selamlaştıktan sonra birlikte yan yana yürüdü.

Çamlıdere mevkisinde verilen öğle molasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından parti otobüsünden yapılan anons üzerine Altan Öymen'in doğum günü kutlandı. 85 yaşına bastığını söyleyen Öymen, Anayasa'nın 34'üncü maddesini hatırlatarak, "Burada herkesin gösteri, yürüyüş yapma hakkının kullanılması vardır. Buraya katılan bütün arkadaşlarımı tebrik ederim. Bu yolun sonunda da inşallah Türkiye'ye demokrasi geleceğine inanıyorum" dedi.

MELİKE DEMİRAĞ VE ZÜLFÜ LİVANELİ DE KATILMIŞTI

CHP liderinin yürüyüşüne geçtiğimiz günlerde şarkıcı Melike Demirağ da katılmış birlikte 'Uzun ince bir yoldayım' şarkısını söylemişlerdi.