Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım ve Bozdağ'a sert yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nde Başbakan Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım ve Bozdağ'a sert yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'ne eleştiren Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yürüyüş sırasında yanıt verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin planlandığı Kahramankazan ilçesindeki Akıncı Üssü yakınlarında konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

15 TEMMUZ DARBESİ NASIL ENGELLENDİ?

“Şu an 15 Temmuz’un planlandığı yerdeyiz. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini sokağa çıkan bizim insanımız engellemedi mi? Demek ki demokrasiye adalete her yerde sahip çıkacağız. Demokrasi varsa adalet vardır. İkisinin olmadığı yerde zulüm vardır! Devlet yoktur.

Buradan bütün yetkililere sesleniyorum; Yargı bağımsızlığından söz ediyorlar, yargıya talimatı ben vermiyorum. Onlar veriyorlar. Yargı bağımsızlığından söz eden yargıya talimat veriyor, savcıya talimat veriyor.
"İddianameleri getirin Adalet Bakanı gözden geçirecek ondan sonra işleme koyacaksınız" deniyor.

3'ER DEFA TEKRARLADI

Biz her yerde her ortamda adaleti, adaleti, adaleti, demokrasiyi, demokrasiyi, demokrasiyi sonuna kadar savunacağız.

"ÜZERİMİZE BİRİLERİNİN SALDIRILMASI İÇİN ALT YAPI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Ne derlerse desinler. Provokasyon, kışkırtıcılık yapıyorlar. Bizim üzerimize birilerinin saldırması için alt yapı oluşturmaya çalışıyorlar.

"PROVOKASYONLARA SAKIN ALET OLMAYIN!"

Biz hiç bir yerde ve hiç bir ortamda... Arkadaşlarıma söyledim , herkese de söylüyorum; Provokasyonlara sakın alet olmayın. Biz inandığımız yolda adaleti bulmak için yolumuza devam edeceğiz.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Bizim yolumuz kutsal yoldur, adaleti istiyoruz. Bütün inançların ortak temeli olan adaleti istiyoruz.
O nedenle burada 15 Temmuz şehitlerini tekrar anıyorum. Allah'tan rağmet diliyorum, bütün gazilerimize sokağa çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.