Abone Ol

Kılıçdaroğlu: Yarın sarayın yarısını da Katar'a satarlar

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Borsa İstanbul’un yüzde 10'unun Katarlılara satışına tepki gösterdi. Yarın öbür gün sarayın yarısını sattık derse kimse şaşırmasın dedi.

Yarın sarayın yarısını da Katar'a satarlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katar’la yapılan anlaşmaya ilişkin iktidara eleştirilerde bulundu. "Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu kaça sattınız, bilinmiyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Ne oluyor bu Katar aşkı. Bir kalemde 90 milyon dolar Katarlı şirketin borcunu sildiler. Her şey satılıyor, yarın öbür gün sarayın yarısını sattık Katarlılara derse kimse şaşırmasın" ifadelerini kullandı.

FOX TV'de gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmeleri şöyle:

"Merkez Bankası'nın bütün birikimlerini sıfırladınız. Satacaklarını sattı şimdi elde avuçta ne varsa satıp gününün gün etmeye çalışıyor. Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu kaça sattınız, bilinmiyor. Ne oluyor bu Katar aşkı.

Bir kalemde 90 milyon dolar Katarlı şirketin borcunu sildiler. Her şey satılıyor, yarın öbür gün Saray'ın yarısını sattık Katarlılara derse kimse şaşırmasın. Türkiye Varlık Fonu'nu niye kurdular, kime neyi nasıl satarız, bunun arayışı içindeler."