Abone Ol

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü kaç gün sürecek?

Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan İstanbul'a yürüyecek. Peki Ankara - İstanbul arası kaç kilometre, bu yol kaç günde yürünür? Daha önce Aylin Kotil iki kent arasını yürümüştü. İşte yürüyüş hesaplamaları;

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü kaç gün sürecek?

ANKARA Güvenpark'tan İstanbul'a yürüyecek olan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi kaç gün yürüyecek, yürüyüş kaç gün sürecek yanıtı ortalama olarak belli oldu.

CHP,  İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasından sonra Ankara'dan İstanbul'a yürüme kararı aldı. Güvenpark'tan yola çıkacak CHP'liler, Maltepe Cezaevine kadar yürüyecek. Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaç gün süreceğini bilmediğini ancak bu yürüyüşün tamamlanacağını söyledi.

HİÇ ARA VERMEDEN YÜRÜYECEKLER

CHP Lideri, sembolik yürüyüş iddialarına ilişkin, "İstanbul Maltepe Cezaevine yürüyeceğiz, kaç gün sürerse, bilmiyorum tabii" dedi.

"Hiç ara vermeden yürüyecek misiniz?" sorusuna "Evet" karşılığını veren Kılıçdaroğlu, "Orada bitmeyecek tabii. Bu ülkede adalet tesis edilinceye kadar biz mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Ankara - İstanbul yürüyüşü kaç gün sürer?
CHP'nin yürüyüş başlatacağı Ankara ile İstanbul arası 429 kilometre. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 4 saat 52 dakika sürüyor. Uçakla ise 350 km olan yolculuğu yaklaşık olarak 57 dakika sürede tamamlanıyor. Hesaplamalara göre Güvenpark'tan Maltepe Cezaevine yapılacak yürüyüş 19 günde ancak biter. Kılıçdaroğlu'nun bu kadar süre yürüyüp yürümeyeceği merak konusu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü kaç gün sürecek? - Resim: 1