Abone Ol

Kayseri Valisi Korona Artışında Mantı Günlerini Sorumlu Tuttu

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, vakaların artışında en büyük etkenin ev ziyaretleri ve oturmalar olduğunu söyleyerek, “Tüm uyarılara rağmen mantı kesme ve gün gibi olaylar devam ediyor.

Kayseri Valisi Korona Artışında Mantı Günlerini Sorumlu Tuttu

Kayseri’deki son gelişmeleri değerlendiren Vali Günaydın, yeme ve içme mekanlarında denetimlerin sıklıkla yapıldığını, işletme sahipleri ile vatandaşların kurallar konusunda uyarıldığını ifade etti.

Kayseri’deki vaka sayılarının artışının en büyük sebebinin ev ziyaretleri ve oturmalar olduğuna dikkat çeken Vali Günaydın, “Son zamanlardaki vaka artışının en büyük nedenlerinden biri olan ev ziyaretlerini ertelememiz gerekiyor. Bunun yanında misafir kabul etmememiz gerekiyor. Arkadaşlarımız bütün vakalarla ilgili çalışma yapıyor. Vakaların kaynağı araştırılıyor. Son zamanlardaki vaka artışının en büyük kaynağı maalesef ev ziyaretleri ve misafir kabul etme gibi uzun süreli oturmalar” dedi.

“Yarından itibaren hafta sonu kısıtlaması geldi. Bu kısıtlamalardan istediğimiz sonuçları alabilmemiz için apartmanlarda ve sitelerde oturan vatandaşların komşu ziyaretlerini mutlaka bir kenara bırakmalarını istiyoruz” diyerek uyarılarda bulunan Vali Günaydın, “Oyun parklarında çocukların yoğun olarak bir araya gelmesini engellememiz gerekiyor.

İstediğimiz sonuçları alamazsak daha farklı kısıtlamalar gündeme geliyor. Bizler elde ettiğimiz bu kazanımların daha da zenginleşmesi için çalışmalıyız. Bu kısıtlamaları kaldırmak için bireysel tedbirlere daha fazla uymalıyız. Kayseri’de maske konusunda büyük bir duyarlılık var. Bu duyarlılığı misafir kabul etmede de gösterirsek sonuç alırız. Ama vatandaşlarımız ihbarda bulunuyor. Apartman içinde gün yapıldığını ifade ediyorlar maalesef ihbarlar doğru çıkıyor” şeklinde konuştu.