Abone Ol

Karolin Fişekçi: Orhan Pamuk darbe girişimine neden sessiz kalıyor?

Ressam ve Orhan Pamuk'un eski sevgilisi Karolin Fişekçi, Hürriyet'e bugün verdiği röportajda bazı bölümlere yer verilmediğini belirterek, kalan bölümleri Twitter hesabından yayımladı.

Karolin Fişekçi: Orhan Pamuk darbeye neden sessiz kalıyor?

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görüşlerini dile getiren Fişekçi'nin en dikkat çeken ifadeleri, "Fakat ben de sadece soruyorum ve bunu benden başka kimse sormaya cesaret edemedi. Orhan Pamuk darbe girişimine neden sessiz kalıyor?" sözleri oldu.

Fişekçi Hürriyet'ten Hakan Gence'ye bir röportaj verdi. Röportaj bugün gazeteden yayımlandı. Ancak ressam Karolin Fişekçi, "Sanırım Hürriyet'te yer dar diye bunlar çıkamadı.Editörün takdiri ya da birkaç haftaya bir Orhan Pamuk röportajı çıkacak,kırmak istemediler" diye yazarak yayımlanmayan bölümleri kendisi Twitter hesabından paylaştı.

Karolin Fişekçi: Orhan Pamuk darbe girişimine neden sessiz kalıyor? - Resim: 1Karolin Fişekçi: Erotik resim gönderiyorlar, kökenime küfrediyorlar!

Ermeni meselesine "soykırım" olarak yaklaşmadığını belirten Fişekçi, Orhan Pamuk'un da Nobel almadan bir yıl önce "soykırım" dediğini hatırlattı ve "Bana da ilişki sırasında 'Ermenisin bizi taşlarlar' demişti. Toplumsal olarak kabul görmeyiz diye düşünüyordu" dedi.

Darbe girişimiyle ilgili görüşlerini de açıklayan Fişekçi, toplumun bir arada olduğuna dikkat çekerek, "Şerrin altından bir hayır çıktı diye düşünüyorum. Bundan sonraki sürecin yapıcı olması gerektiğini ve toplumdaki kutuplaşmanın azalacağını umuyor ve istiyorum. Bunun için elimden ne gelirse yaparım. Konu vatan ise gerisi teferruat. Bu ülke pamuk ipliğine ya da feto itlerine bağlı değil" ifadelerini kullandı. Orhan Pamuk'un neden darbe ile görüşlerini açıklamadığını da soran Karolin Fişekçi, tweetlerinde "Orhan Pamuk darbe girişimine neden sessiz kalıyor" sorusuna da yer verdi.

İşte Karolin Fişekçi'nin o paylaşımları:

Karolin Fişekçi: Orhan Pamuk darbe girişimine neden sessiz kalıyor? - Resim: 2