Abone Ol

Karl Lagerfeld’in kedisinin yıllık kazancı 3 milyon euro

Moda tasarımcısı Karl Lagerfeld’in kedisi Choupette’in reklamlardan bir yılda 3 milyon euro (8.4 milyon TL) kazandı

Karl Lagerfeld’in kedisinin yıllık kazancı 3 milyon euro

Dünyaca ünlü giyim markası Chanel’in Alman asıllı baş tasarımcısı Karl Lagerfeld, bu kez Birman cinsi kedisi Choupette’in kazancı ile gündeme geldi. Lagerfeld, ABD’de yayımlanan New York Magazine dergisine verdiği röportajda kedisinin geçen yılki kazancının 3 milyon euro (8.4 milyon TL) olduğunu belirtti. Dişi kedisinin kendine ilham verdiğini vurgulayan dünyaca ünlü tasarımcı, ‘Choupette Lagerfeld’ adındaki kedisinin yıllık kazancından çok memnun olduğunu dile getirdi.

“FAZLA SOFİSTİKE BİR KEDİ”

Kedi, geçen yıl kozmetik markası Shu Uemura’da kendi koleksiyonuna sahip oldu ve İngiliz Otomobil markası Vauxhall’ın takvimi için kamera karşısına geçti. Lagerfeld, “Normal kedi mamalarını yemesine ve başka kediler gibi oynamasına izin vermiyorum. Choupet bunlar için fazla sofistike bir kedi” yorumunda bulundu. Lagerfeld, Choupette’in çok sessiz ve sakin olduğunu belirtse de başka hayvanları ve çocukları hiç sevmediğini eklemek zorunda kalıyor. Kedinin, iki bakıcısı ve binlerce takipçiye sahip Instagram hesabı bulunuyor.

Karl Lagerfeld’in kedisinin yıllık kazancı 3 milyon euro - Resim: 1

24 SAAT HİZMET VEREN İKİ BAKICISI VAR

Top modellerle arkadaşlık eden, özel jetlerden inmeyen 3 yaşındaki Choupette, son olarak Gisele Bündchen’le birlikte Vogue dergisinin Brezilya edisyonunun kapağını süsledi. 3 yaşındaki Choupette her sabah saat 7’de Karl Lagerfeld’le birlikte kahvaltı sofrasına oturtuluyor.

Menüsü üç gümüş kapta servis ediliyor: Birinde kaz ciğeri, diğerinde karides kroket, diğerindeyse su var. Yiyecekleri şarküterisi de olan lüks çanta markası Goyard’dan. Özel günlerde ise havyar ve kuşkonmazlı tavuk yiyor. Françoise ve Marjorie adlı iki bakıcısı var. Görevleri onu günde iki kez taramak ve ne yapıp ettiğini bir günlükte toplayarak, Lagerfeld’e rapor etmek.

JETTE ÖZEL KOLTUĞU VAR

Çoğu kedinin aksine dışarıya çıkmayı çok seviyor. En sevdiği şey ise Paris’in cafelerinde zaman geçirmek. Şefler ona özel menü hazırlıyor. Mesela kentin sembollerinden Café de Flore’ün şefi, onun için özel bir club sandviç yapıyor.

Le Voltaire’de ise ‘Choupette’in yumurtası’ adlı özel bir kedi mamalı omlet tercih ediyor. Lagerfeld’in özel jetinde ona göre tasarlanmış bir koltuk var. Bu lüks değil ihtiyaç; çünkü çok seyahat ediyor. Kışları Paris, New York, Roma, Dallas, Monte Carlo’da geçiriyor. Yazın ise Cannes’da dinleniyor. Bazı  konularda ise mütavazi tavrını koruyor. Örneğin hâlâ en sevdiği oyun kağıt poşet parçalamak.