Abone Ol

Karar yazarı: Gül, Davutoğlu ve Babacan makamı değil, ilkelerini önemsediler

Karar yazarı Taha Akyol, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, partiden istifa ederek yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun ilkeler konusunda çatıştığını yazdı.

Gül, Davutoğlu ve Babacan makamı değil, ilkelerini önemsediler

AKP içinde Gül, Babacan ve Davutoğlu'na karşı yapılan "ihanet" yorumlarına tepki gösteren Akyol, "Üçü de mevkiyi makamı değil, ilkelerini önemsediler. İhanet ya da proje gibi anlamsız suçlamalar 'ilkeler'in konuşulmasını, yapılanların gözden geçirilmesini engelliyor. Siyasetimiz artık ilkeleri, fikirleri, programları konuşan bir düzeye yükselmelidir" dedi.

Akyol'un, "Yeni Partiler" başlığıyla, (15 Eylül 2019) yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Merkez sağda ya da merkezde yeni partiler kurulacak. Yeni partiler ama AK Parti lideri Erdoğan’la eskiden başlamış olan fikir ayrılıklarının sonuçlarıdır.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekonomiden sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan…

Başlangıçta Erdoğan’la birlikte aynı ilkelerle partide yer aldılar, birlikte çalıştılar. Zamanla esaslı konularda yolları ayrıldı.

***

Sadakat ve itaat mi?.. İlke mi?..

İlkeler farklı olabilir ama ülke için önemli konularda doğru davranış, kişilere, gruplara, partilere sadakatten önce, ilkelere, fikirlere sadakattir.

Partiler ve siyaset kutsal değildir.

Erdoğan’ın ilkeleriyle Gül, Davutoğlu ve Babacan’ın ilkelerinin çatıştığı açıktır. Üçü de mevkiyi makamı değil, ilkelerini önemsediler.

İhanet ya da proje gibi anlamsız suçlamalar “ilkeler”in konuşulmasını, yapılanların gözden geçirilmesini engelliyor.

Siyasetimiz artık ilkeleri, fikirleri, programları konuşan bir düzeye yükselmelidir.

Yazının tamamı için tıklayın