Abone Ol

Karamollaoğlu: İstanbul Erkek Lisesi 2019 mezunlarının yüzde 52.6'sı Avrupaya gitti

SP lideri Temel Karamollaoğlu'nun verdiği rakamlara göre, İstanbul Erkek Lisesi 2019 mezunlarının yüzde 52.6'sı Avrupa'ya gitti. Lisenin 135 yıllık tarihinde yurt dışına gidenlerin oranı Türkiye’de kalanların oranını geçmiş bulunmakta.

İstanbul Erkek Lisesi 2019 mezunlarının yüzde 52.6'sı Avrupaya gitti

“İstanbul Erkek lisesinin 135 yıllık tarihinde yurt dışına gidenlerin oranı Türkiye’de kalanların oranını geçmiş bulunmakta. Beyin göçü ilk defa lise düzeyine indi”

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com / Ankara

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu parti  genel merkezinde düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında iç politikadan dışarıdaki gelişmelere kadar uzanan yelpazede değerlendirmelerde bulundu.

“Bugün iktidarın yapması gereken algıyı değil ekonomiyi ve yaşanan krizi yönetmesidir. İstedikleri kadar algıyı yönetmeye kalksalar da gerçekler ortada” diyen SP lideri, Türkiye’nin bir  çıkmazın içinde olduğunu toplumun umutsuz ve mutsuz olduğunu belirtti.

Bunun en somut örneğinin beyin göçü olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, genç İşsizliğin yüzde 27 oranına ulaştığını ve beyin göçünün ilk defa lise düzeyine kadar indiğini söyledi.

 Alman lisesinden yurt dışına gidenlerin oranı yüzde 94.7

SP liderinin verdiği rakamlara göre, İstanbul Erkek Lisesi 2019 mezunlarının yüzde 52.6'sı Avrupa'ya gitti. Lisenin 135 yıllık tarihinde yurt dışına gidenlerin oranı Türkiye’de kalanların oranını geçmiş bulunmakta.

Alman Lisesi’nden yurt dışına gidenlerin oranı yüzde 94.7. Galatasaray Lisesi'nden yurt dışına gidenlerin oranı ise yüzde 32. 6'ya ulaştı.

“Bir yılda yüzde 63 artış”

Yurt dışına gidenlerin sayısı ise bir yılda yüzde 63 artmış durumda. Göç edenlerin büyük çoğunluğu ise 20-34 yaş arasında yüksek eğitim çağındaki gençler.