Abone Ol

Karadayı'nın çekim hataları mantığı zorluyor

1970'li yıllarda geçen Karadayı dizisi, pazartesi geceleri ATV’de izleyici ile buluşmaya devam ediyor. Zirveye oynayan Karadayı’daki mantık hataları ise dikkatli seyircilerin gözünden kaçmıyor. Mahir'in, Feride'yi taksi ile takip ettiği sahnede 1990'lı yıllarda çıkan mavi plakalar...

Karadayı'nın çekim hataları mantığı zorluyor

BERGÜZAR KOREL FOTOĞRAFLARI

Karadayı dizisi yalnızca sürükleyici konusu ve her hafta ekrana bağlayan sahneleriyle değil, mantık hatalarıyla da adından söz ettiriyor. Kimi zaman devamlılıkta, kimi zaman da geçmiş ile bağdaşmayan mantık hataları seyircinin dikkatini çekiyor.

Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat’ın kaleminden çıkan iki diziden biri olan 1970 yılların İstanbul’unda geçen Karadayı’nın kadrosunda Çetin Tekindor, Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel, Funda Eryiğit, Fatih Al, Hüseyin Soyaslan, Sermet Yeşil, Reha Özcan ve Özgür Emre Yıldırım gibi deneyimli oyuncular bulunuyor. Yönetmen sandalyesinde ise Ezel ve Menekşe ile Halil’den tanıdığımız Uluç Bayraktar ile Uçurum dizisi ile adını duyuran Cem Karcı oturuyor.

İŞTE İNTERNETTE DİLDEN DİLE DOLAŞAN KARADAYI’DAKİ MANTIK HATALARI

arolf: Bence en büyük mantık hatası sahte kimlikle adliyeye bırakılmak. Ne yani bu iş bu kadar kolay mı?

senaecem: Feride hâkim olmak için çok genç hâkim olanlar daha yaşlı oluyor.

Yirmidakika: Mahirin sabah kahvaltısında poğaça yemekten vazgeçip birlikte çay içmeyi teklif ettiği saatler sabahtı. Ama ne ara acilen ona tuzak kurulan yere gittiğinde hem de taksi ile akşam olmuştu. Şehirlerarası mı yolculuk etti. Üstelik kardeşinin karısını doktora götürmek için bile başkasından borç aldığı zaman mahir sabahtan akşama anca gittiği yere kim bilir ne para ödemiştir.
YelliBoya Diziyi seviyorum da ama Oyunculara tuttukları su Mikrofon ekranın üst kısmında gözükmese vallahi daha rahat Hikâyenin içine gireceğim... Diğer eski bölümlerde de bir kaç kez fark etmiştim ama 20.bölümde aşırı hata vardı.

70'Lİ YILLARDA BOĞAZ'DA CAM KORKULUK

Karadayı'nın çekim hataları mantığı zorluyor - Resim: 1

senarist79: Benim dikkatimi çeken bir nokta var; Aslında mantık hatası değil de sanki basit şekilde konuyu islemişler gibi geldi bu sahne sürekli da gazete satan çocuğun: "Yazıyor!..." şeklinde gazete manşetlerinde hep suya sabuna dokunmayan haberleri tanıtması. Oysaki 70'li yıllar çalkantılı yıllar olarak siyasi hesaplaşmalar ve çok hareketli günler olarak bilinir. Çocuk sanki gürültüsüz su an Avrupa ülkelerinin gündemini anlatıyor gibi geldi bana.

allame: Benim anlamadığım Turgut’la Serra’nın arşiv odasında yaşadıklarını iddia ettikleri ilişkileri nasıl oluyor da halen ayyuka çıkmıyor. Sonuçta Serra ifade değiştirdi ve Turgut’la ilişkiye girmek için başsavcının kapısının önünden ayrıldığını söyledi. Ki Serra o zaman halen evliydi. Bu ifade, dava dosyasına da girdiğine göre neden duruşma esnasında hiç dile getirilmiyor? Bu gibi bir durumda Turgut’un itibarının iki paralık olacağı su götürmez bir gerçek. Hem ayrıca Turgut evli bir kadınla ilişkiye girdiği ve Serra da kocasını aldattığı için kanunen durumları nasıl olur o da bilinmez. Bu konunun geçiştirilmesini açıkçası anlamadım. İleriki bölümlerde hiç değinilmezse de, senaryoda yapılmış büyük bir mantık hatası olur kanımca.

MAHİR KARADAYI ÇANTAYLA GELDİ, ÇANTASIZ GİTTİ

Karadayı'nın çekim hataları mantığı zorluyor - Resim: 2

AllStar1907: Birinci bölümde Nazif Kara’nın cinayet aletini eline alması saçmalığın zirvesiydi…
3. sezonda muhtemel bir mantık hatası bekliyor bizi. O da Feride’nin nasıl olup da mahiri yargılayacağı? 2. sezonda yaklaşık 20 küsür bölüm feride mahire seninle ilişkim duyulursa hem meslekten olurum, hem de davadan atılırım deyip durmuştu. Ki mahirle ilişkisi olduğu öğrenilince öyle de olmuştu, neredeyse kaybediyordu işini.

venom2000: Şimdi bu sahne rüya değilse nasıl oluyor da feride üstelik daha önceki durumdan daha ileri bir seviyede yani evlenecek duruma gelmiş nişanlısı mahiri yargılayabiliyor üstelik elinde kalem tutuyor? Mahir herkesin söylediği gibi bu 8 ay boyunca Saim dâhil bütün herkesi öldürmüş olsa böyle bir davayı Feride’ye verirler mi? Bence mantıken vermemeleri lazım. O zaman ya bir rüya çıkacak bu sahne yâda mahir başka bir suçtan yani idam gibi tamamen tarafsızlık içermesi gereken bir dava değil de daha basit bir suçtan yargılanacak.
Bunun haricindeki her senaryo tamamen mantık hatası olacak.(forumdizifilm.com)

KARADAYI DİZİSİNDE PHOTOSHOP'LU TABLO

Karadayı'nın çekim hataları mantığı zorluyor - Resim: 3

Karadayı” dizisi 1973 yılında geçiyor ve o yıllarda Türkiye’deki evlerde uydu anteni kullanılmamasına rağmen sahneye böyle bir karenin yansıması seyircilerin tepkisine neden olmuştu.

Karadayı'nın çekim hataları mantığı zorluyor - Resim: 4

Karadayı'da Mahir ve Feride dudak dudağa

10 maddede Kara Para Aşk ve Karadayı'nın benzerlikleri

Tatlıses: Sen ne biçim kabadayısın?

Karıma öpüşme diyemem..