Abone Ol

Kar maskeli rapçi, Sur'un yasaklı sokaklarında

DİYARBAKIR Valiliği, Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının sürdüğü Fatihpaşa ile Hasırlı Mahallesi'nde kar maskeli Rapçi tarafından, "Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun" anonsuyla başlayan ve bu mahallede oturanların...

Kar maskeli rapçi, Sur'un yasaklı sokaklarında

DİYARBAKIR Valiliği, merkez Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının sürdüğü Fatihpaşa ile Hasırlı Mahallesi'nde kar maskeli Rapçi tarafından, "Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun" anonsuyla başlayan ve bu mahallede oturanların evlerinde ve sokak aralarında Drone kamerada kullanılarak çekilen kliple izin başvuusu olmadığını açıkladı. Valilik, kliple ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Sur İlçesi'ndeki Savaş, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Cemal Yılmaz ile Hasırlı Mahallesi ve Gazi Caddesi'nde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi kazdıkları hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması amacıyla 2 Aralık günü sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 6 Mahallede çıkan çatışmalar nedeniyle bazı tarihi eserler ve evlerin büyük bölümü kullanılamaz hale geldi. 9 Mart'ta operasyonların tamamlandığı bildirilmesine rağmen Savaş, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Hasırlı Mahallesi'ndeki sokağa çıkma yasağı sürdürüldü. Bu mahallelerde teröristlerin 'Patlayıcı yerleştirebildiği' gerekçesiyle burada oturanların evlerini görmeleri Sur Kaymakamlığı'ndan izin alındıktan sonra sağlanabiliyor. Mahalle sakinlerinin Kaymakamlık'tan günler sonra izin aldıktan sonra yanlarına polisler verilerek evlerini görmeleri sağlanırken, zarar ve ziyanları kayıt altına alınıyor.

KAR MASKELİ RAPÇİ YASAKLI SOKAKLARDA

Yasaklı 5 mahalleye açılan ve bazı bölümlerine beton bariyerler konulup polisin 24 saat nöbet tutup hiç kimseyi yaklaştırmamasına rağmen, Fatihpaşa ve Hasırlı Mahallesi'nde kendine 'Sat5' adını veren ve yüzünde kar maskesi bulunan Rapçi tarafından 'Yalnızım Atam' isimli bir klip çekildiğinin ortaya çıkması büyük tepki yarattı. Hasar görmüş bir evin içinde "Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun" anonsuyla başlayan ve Drone kameranında kullanıldığı klipte Sat5 isimli kar maskeli Rapçi, tabancaya mermi sürdükten sonra çatışmalar nedeniyle büyük bölümü tahrip olan Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Kurşunlu Camii avlusu ve çevresi ile Hasırlı Mahallesi'nde hasar gören sokakları ve evleri geziyor.

VALİLİK: KLİP İÇİN İZİN ALINMAMIŞ

İnternetteki sosyal paylaşım sitelerine 'Sur şehitlerimizin anısına' başlığıyla yüklenen kliple ilgili Diyarbakır Valiliği yetkili makamlara herhangi bir izin başvurusu bulunmadığını açıkladı. Yasaklı bölgelerdeki klip çekimiyle ilgili inceleme başlatıldığını belirten Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"İlimiz Sur İlçesi'nde, BTÖ (Bölücü terör örgütü) mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağının devam ettiği ve BTÖ mensuplarının attıkları patlayıcı madde nedeniyle yanan Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii ve çevresinde bir müzik klibi çekildiği çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medyada tespit edilmiştir. Söz konusu klip çekimi için, yetkili makamlara yapılan herhangi bir izin başvuru bulunmamaktadır. Konuyla ilgili olarak inceleme başlatılmıştır."