Abone Ol

Kainat Güzeli yarışmacılarından organizatörlere cinsel taciz suçlaması

Organizatörlerin kadınlara "vücutlarındaki yara izlerini, selüliti ve dövmeleri incelemeleri" gerektiğini söylediği iddia edildi.

Kainat Güzeli yarışmacılarından organizatörlere cinsel taciz suçlaması

Endonezya kainat güzeli adayları, organizatörleri cinsel tacizle suçlayarak polise şikayette bulundu. Adayların avukatı, yarışmacılardan 3 Ağustos'ta finallerden iki gün önce "vücut kontrolü" ve için üstlerini çıkarmalarının istendiğini söyledi.

73. kez gerçekleşen Miss Universe, Güneydoğu Asya'da, özellikle kazananların ünlüler ve sosyal medya etkileyicileri haline geldiği Endonezya, Filipinler ve Tayland'da popüler.

Yarışmacılardan biri, "Haklarımın ihlal edildiğini hissediyorum"

Şikayetçi olan üç yarışmacıyı temsil eden Avukat Mellisa Anggraeni, çok daha fazlasının da sesini çıkaracağını söyledi.

Başkent Jakarta'da polis, daha çok soruşturma yapacaklarını belirten bir açıklama yaptı. Küresel Kainat Güzeli Organizasyonu da konuyu incelediğini ve cinsel istismar iddialarını "çok ciddiye" aldıklarını belirtti.

Eski bir Endonezya Güzeli olan Maria Harfanti, ülkede vücut kontrollerinin normal olduğunu, yarışmacılardan genellikle çıplak soyunmalarının istenmediğini söyledi. Organizatörlerin ayrıca vücut oranlarını kontrol etmek için yarışmacıların vücut kitle indekslerini de sıklıkla istediğini sözlerine ekledi.

Basın toplantısında şikayetçilerden biri, "vücut kontrollerinin kapalı bir odada yapıldığını bazı erkeklerin de bulunduğunu, kapının tamamen kapalı olmaması insanların içeriyi görmesini sağladığını" kaydetti.