Abone Ol

Kadın akademisyen ameliyatla erkek oldu, mavi kimlik alıyor

30 yaşındaki kadın akademisyen ameliyatla erkek oldu. Akademisyen ameliyattan sonra pembe nüfus cüzdanını maviye çevirmek için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

Kadın akademisyen erkek oldu! Bu başvuruyu yaptı
Kendini 3 yaşından bu yana erkek gibi hisseden 30 yaşındaki akademisyen B.Ç., iki yıl önce mahkemeden "erkek" olmak için izin aldı ve ameliyat masasına yattı. Özel bir hastanede bir dizi operasyon geçiren B.Ç., erkek oldu. Daha önce hiç evlenmeyen ve çocuğu da olmayan B.Ç. bu kez pembe nüfus cüzdanını maviye çevirmek için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.


Avukatı dilekçede "Tüm operasyonlarını, fiziki ve hukuki şartlarını tamamlamış olan B.Ç. cinsiyet hanesinin 'kadın' halinden şu an tam hali ile gerçeklik kazanmış olan 'erkek' olarak değiştirilmesi için bu davanın açılması zorunluluğu doğmuştur. B.Ç.akademisyen olup yurt içi ve dışında katıldığı eğitim çalışmaları ve akademik kadroları için bu davanın sonuçlanması, tüm yaşamı ve kişisel onurunun, itibarının korunması için önem arz etmektedir. B.Ç. nüfusta 'kadın' olan hanesinin 'erkek' olarak değiştirilmesine izin verilmesini talep ediyoruz" dedi.

MAHKEME HAKLI BULDU

Mahkeme, B.Ç.'yi haklı buldu. B.Ç.'nin kimliğinin "erkek" olarak değiştirilmesine karar verdi. B.Ç. artık mavi nüfus cüzdanı taşıyacak. Sabah