Abone Ol

Kaçış planını polis bozdu!

Cumhurbaşkanı'nın kaldığı oteli basan askerleri yakalamak için 2’nci Ana Jet Üssü'ne giden polise, Albay Ramazan Elmas engel oldu.

Kaçış planını polis bozdu!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı oteli basan askerlere, bu emri verdiği iddia edilen ve darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 2'nci Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ramazan Elmas'ın, üs çevresinde güvenlik önlemi alan polislere, “Elimde Hava Kuvvetleri Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerim, mühimmat yüklü helikopterlerim var. Eğer içeriye girmeye çalışırsanız çatışma çıkar” dediği öne sürüldü.

'ÖNLEMLERİ KALDIRIN' İSTEĞİ

İddiaya göre daha sonra şu gelişmeler oldu: Bunun üzerine üs çevresinde konuşlu Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı özel timler, çatışma olasılığına karşı bölgede keşif yaptı ve üssün nizamiyesinde uçaksavar kurulu olduğunu gördü. Polisin çatışmadan kaçmayacağını anlayan Kurmay Albay Elmas, bu kez farklı bir plan yaparak Marmaris'teki çatışmadan dönen birliklerin üsten kaçmasını kolaylaştırmak amacıyla güvenlik önlemlerini kaldırtmak için teslim oldu, “Tamam artık teslim oldum, kapıları açın önlemleri kaldırın” dedi, ancak polis buna yanaşmadı.

AMBULANSLA KAÇIRIYORLARDI

Kurmay Albay Elmas'ın teslim olmasından kısa süre sonra üsse iki helikopterin iniş yaptığını fark eden polis, bunların Marmaris'te çatışmaya giren askerler olduğunu belirledi. Helikopterlerin inişinden 20 dakika sonra bir ambulansın çıkış yaptığını gören polis, çatışmayı önlemek için ambulansın birlikten çıkmasını bekledi, ardından da içindeki yaralı askeri fark edince hemen gözaltına aldı. Bu kişinin de Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez olduğu anlaşıldı.

Üste görevli Ramazan Elmas, önce polisi çatışmakla tehdit etti. Oteli basan helikopterdeki askerlerin yakalanmasını engellemek isteyen Elmas, daha sonra ikinci planı devreye soktu. Teslim olduğunu söyleyen Elmas, "Güvenlik önlemlerini kaldırın" diyerek
polisleri üsten uzaklaştırmak istedi.