Abone Ol

Japonya'dan Seks Köleleri'ne 10 milyon dolar tazminat!

Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kishide, Japon ordusunun İkinci Dünya Savaşı sırasında "seks kölesi" yaparak çalıştırdığı kadınların "tedavi masrafı" olarak 1 milyar Japon Yeni (9 milyon 898 bin ABD Doları ) ödemek konusunda anlaşmaya vardı.

Japonya'dan Seks Köleleri'ne 10 milyon dolar tazminat!

Üzerinde anlaşmaya varılan miktar bu ay çinde "seks kölesi" kadınlara destek sağlayan Güney Koreli bir vakfa aktarılacak.

Tedavi masrafı" olarak adlandırılan bu para, Güney Kore hükümeti tarafından nakit olarak ilgili kadınlara veya ailelerine dağıtılacak. Ayrıca "seks kölesi" kadınlara tedavi ve bakım yardımında kullanılacak.

2. Dünya Savaşı sırasında Japonya, Kore Yarımadası'nda 200 bine yakın kadını "seks kölesi"olarak çalıştırmıştı.

Geçen yıl Aralık ayında iki ülkenin dışişleri bakanları bir araya gelmiş ve bu konuda anlaşmaya varmıştı.

Japonya Dışişleri Bakanı Kişida bu görüşmenin ardından "Japonya Başbakanı olarak Abe, acı çeken, iyileşmesi zor fiziksel ve ruhsal yaralar alan herkese yüreğinden bir özür sunar" demişti.

Görüşmede Güney Kore'nde bir yardım vakfı kurulması ve Japonya'nın bu vakfa 1 milyar yen aktarması konusunda mutabakat sağlandı. Güney Kore tarafı, Japonya'nın sözünü yerine getirmesi halinde bu konunun çözüme kavuşturulduğunu kabul edecek.

Japonya'dan Seks Köleleri'ne 10 milyon dolar tazminat! - Resim: 1

Ancak iki hükümet arasındaki mutabakat Güney Kore halkı tarafından kabul görmüyor. Anlaşmayı protesto eden sivil topluluklar, Japon hükümetinin suçunu itiraf etmesinin yanı sıra, resmi özür ve tazminat talep ediyor.

onedio