Abone Ol

İYİ Parti'li Lütfü Türkkan: Seçimin iptalini isteyenler Pelikancılar mı, Berat Albayrak mı?

Turkiyegundemi.com'dan Hülya Karabağlı, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın çarpıcı sözlerini aktardı.

Seçimin iptalini isteyenler Pelikancılar mı?

TBMM Genel Kurulu’nun bugünkü oturumunda İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, yerel seçimler sonrasındaki durumuyla ilgili değerlendirmeleriyle AKP kanadını kızdırdı.

‘Adalet ve Kalkınma Partisinin seçim sonrası birtakım sıkıntılara düçar olduğunu da tespit ettik bu arada’ diyen Türkkan, “ Amerika deyince "Hangi Amerika? Pentagon mu, Temsilciler Meclisi mi, Başkan mı?" Yani hangi Amerika'dan bahsediyorsunuz?" diye sorardık. Şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi deyince hangi Adalet ve Kalkınma Partisinden bahsediyoruz?

Yani seçimin iptalini isteyenler Pelikancılar mı? Berat Albayrak tarafı mı? Metin Külünk tarafı mı veya bizzat Recep Tayyip Erdoğan mı? Böyle bir bölünmüşlük arz ediyor, görüntü itibarıyla öyle” deyince AKP Grubundan yanıt gecikmedi. Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkkan’a,” Siz kendi içinize bir bakın, kendi içinizdeki tartışmalara bir bakın, ondan sonra bize laf yetiştirmeye kalkın” yanıtı verdi.

TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmalardan bazı bölümler şöyle:

İYİ PARTİ GRUBU ADINA LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; çok uzun bir süre geçti, Meclisi kapattık, seçimler bitti, Meclisi bir türlü açamadık. Sebebi de sizin İstanbul seçimlerine takılı kalmanız aslında. Yani bir sürü bahane falan sunduk ama asıl mesele hâlâ İstanbul seçimlerine takılı kalmanız. Tabii, demokrasi içselleştirilmesi gereken bir konu yani yenmek, yendiğiniz gibi yenildiğinizde de pehlivan gibi peşrevle elinizi vurup rakibin elini kaldırmak diye bir şey var. Onu henüz beceremediniz, o noktaya gelemediniz ama geleceksiniz. Netice itibarıyla demokraside bunlar var; tadacaksınız, göreceksiniz, içselleştireceksiniz ve ondan sonra gerçekten demokrat olduğunuza siz de inanacaksınız. Şu anda hâlâ patinaj yapmaya devam ediyorsunuz, nereye kadar sürer bilmiyorum.

Adalet ve Kalkınma Partisinin seçim sonrası birtakım sıkıntılara düçar olduğunu da tespit ettik bu arada. Biraz evvel ifade ettim yani seçimin mağlubiyetinin veyahut da hedeflerinin… Mağlubiyet de olmaz seçimde, kaybedilir, kazanılır ama seçimi hedeflediğinin altında bitirmenin getirdiği sıkıntıları da görüyoruz. Bunu her ne kadar "Biz içimizde yaşıyoruz, siz görmüyorsunuz." diyorsanız da biz görüyoruz.

Artık Adalet ve Kalkınma Partisi deyince… Hani, Sayın Bakanım, size sesleniyorum, siz Millî Savunma Bakanlığı yaptınız, iyi bilirsiniz, bunu dinlemenizi istiyorum. Amerika deyince "Hangi Amerika? Pentagon mu, Temsilciler Meclisi mi, Başkan mı?" Yani hangi Amerika'dan bahsediyorsunuz?" diye sorardık. Şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi deyince hangi Adalet ve Kalkınma Partisinden bahsediyoruz?

Yani seçimin iptalini isteyenler Pelikancılar mı? Berat Albayrak tarafı mı? Metin Külünk tarafı mı veya bizzat Recep Tayyip Erdoğan mı? Böyle bir bölünmüşlük arz ediyor, görüntü itibarıyla öyle. Yani siz her ne kadar bunun çok sezilmediğini zannediyorsanız bütün vatandaş bunun farkında. Bir daha ifade edeceğim: Bu meselenin hallolması için, toplumun rahatlaması için bu İstanbul seçimleri üzerinde, YSK üzerinde kurduğunuz baskıyı kaldırın. Bu, vatandaşın nezdinde farklı algılanıyor. Bunu bir siyasi muarız olarak söylemiyorum.

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkan, müsaade eder misiniz?

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkan, partimizin birtakım karışıklıklar içerisinde olduğunu ifade etmiştir. Bu, partimize bir cevap hakkı doğurur.

BAŞKAN - Buyurun. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Sayın Türkkan'ı dikkatle dinledim. Partimize yönelik ortaya attığı iddialara katılmadığımızı ifade etmek istedim. Bazı karışıklıklar olduğunu, farklı fraksiyonlar olduğunu… Sayın Türkkan'a şunu tavsiye ederim: Sayın Türkkan, biz milletin verdiği oyun ne anlama geldiğini, bize hangi mesajları verdiğini enine boyuna araştırıyoruz, tartışıyoruz, değerlendiriyoruz ve milletin bize verdiği mesaja göre de hareket edeceğiz. Fakat bize "Şöyle oluyor, böyle…" diyorken ben önce size şu tavsiyede bulunurum: Siz kendi içinize bir bakın, kendi içinizdeki tartışmalara bir bakın, ondan sonra bize laf yetiştirmeye kalkın. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

Turkiyegundemi.com / Hülya Karabağlı