Abone Ol

İYİ Parti'den, CHP listesindeki DEVA adayları Yeneroğlu ve Sadullah Ergin'e FETÖ kumpası tepkisi

FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz kumpasları için “Darbe girişimi olmadığını kabul etmem mümkün değil” diyen CHP'nin DEVA Partisi kontenjanından aday gösterdiği Mustafa Yeneroğlu'na İYİ Parti'den tepki geldi.

İYİ Parti'den, CHP listesindeki DEVA adayları Yeneroğlu ve Sadullah Ergin'e FETÖ kumpası tepkisi

Nevşin Mengü’nün YouTube yayınına katılan CHP’nin DEVA Partisi kontenjanından milletvekili adayı olan Mustafa Yeneroğlu, Ergenekon-Balyoz kumpasları için, “Ergenekon ve Balyoz’un darbe girişimi olmadığını benim kabul etmem mümkün değil. O dönemde siyasete müdahale eden generalleri unuttuk mu? AK Parti’nin kapatılma davasında AYM’ye müdahale eden arkadaşları unuttuk mu?” demişti.

Veryansıntv'nin haberine göre Yeneroğlu’nun açıklamalarına başta FETÖ kumpaslarıyla hedef alınarak yıllarca hapis yatan komutanların yanı sıra, Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan da tepkiler gelmişti.  DEVA Partili Yeneroğlu’na bir tepki de Millet İttifakı’nın ortağı İYİ Parti’den geldi.

 

‘DÖNEMİN ADALET BAKANI BAŞTA OLMAK ÜZERE…’

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, CHP listelerinden milletvekili adayı gösterilen eski adalet bakanı Sadullah Ergin’e işaret ederek “Ergenekon ve Balyoz davaları, FETÖ ile AKP’nin kol kola olduğu dönemde, Emperyal güçlerle birlikte kurguladıkları kumpaslardır. Dönemin Adalet Bakanı başta olmak üzere, bu zulmün sorumluları hesap verecektir.” dedi.

YENEROĞLU: HUKUKA İDEOLOJİK GÖZLÜKLERLE BAKINCA…

Yeneroğlu, ise Çömez’in tepkisine “Hukuka ideolojik gözlüklerle bakınca haklıyla haksızı ayırmak mümkün olmaz. Hukuk hiçbir siyasi partinin olmadığı gibi sizin de siyasi aparatınız değil, olmayacak da. Belli ki Twitter’da dolaşıma sokulan bir kesit üzerine değerlendiriyorsunuz. Tamamını izlemenizi öneririm.” diyerek yanıt verdi.

ÇÖMEZ’DEN ‘UTANÇ DAVASI’ ÇIKIŞI

Çömez, Yeneroğlu’nun açıklaması üzerine şunları söyledi:

“Ömür boyu ağır hapis, ek olarak 15 yıl ağır hapisle yargılandım. 12 yıl sürgünde yaşadım. Hiçbir suçum yoktu. Türk hukuk tarihinin utanç davasıdır bu. Ve bir kumpastır. Size dava dosyasını göndereceğim. Ne kadar haksız bir değerlendirme yaptığınızı göreceksiniz.”