Abone Ol

CHP Adayı Mustafa Yeneroğlu FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını savundu: CHP'den tık yok!

CHP’nin DEVA Partisi kontenjanından İstanbul 3. bölge 6. sıra adayı olan Yeneroğlu, FETÖ’nün Ergenekon-Balyoz kumpaslarını savundu. Gazeteci Nevşin Mengü’nün YouTube yayınına katılan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, tepki çeken açıklamalarda bulundu.

CHP Adayı Mustafa Yeneroğlu FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını savundu: CHP'den tık yok!

Yeneroğlu, “Ergenekon ve Balyoz’un darbe girişimi olmadığını benim kabul etmem mümkün değil” dedi. Yeneroğlu devamında ise “O dönemde siyasete müdahale eden generalleri unuttuk mu? AK Parti’nin kapatılma davasında AYM’ye müdahale eden arkadaşları unuttuk mu” diye belirtti.

"FETÖ’NÜN KUMPAS AĞZIYLA KONUŞAN SİYASETÇİLER"

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz Twitter hesabından Yeneroğlu’na tepki gösterdi ve “Kumpas davalarla yitirilen, yok edilen hayatlar. Kolu kanadı kırılan silahlı kuvvetler; 15 Temmuz 2016 darbe girişimi ile kendi halkına ateş açan FETÖ militanlarının sebep olduğu ölümler ve devlette açılan onarılmaz yaralar. Ve Türk tarihinin gördüğü en alçak ve hain kötülük örgütü FETÖ’nün kumpas ağzıyla konuşan siyasetçiler. Vah Türkiyem vah” dedi.

'SİZE MECBUR DEĞİLİZ'

Yeneroğlu'nun açıklamasının ardından Balyoz Davası sanıklarından emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz tepki göstererek, "Deva mısınız yoksa milletin başına bela mısınız! Size hiç de mecbur değiliz" dedi. Sanık avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol ise Yeneroğlu'nun yargılanması gerektiğini kaydederek "Bu kadar da fazla. Asıl yargılanacak olanlar hala konuşuyorlar" dedi.

Yeneroğlu'nun sözlerine CHP'den hiçbir tepki gelmezken, Muharrem İnce CHP listesinden milletvekili adayı yapılan Deva Partili Yeneroğlu'na sert tepki gösterdi:

"CHP İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Yeneroğlu, Ergenekon-Balyoz kumpaslarının gerçek olduğunu söylemiş ve bu davaları yeniden açacaklarının mesajını vermiş. Bu ıslak rüyaları aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Türkiye Cumhuriyeti’ne kurulan kumpaslara Kuvâ-yi Millîye ruhuyla direndik, yine direniriz!"

İŞTE O VİDEO