Abone Ol

İtalyan Valentino Türkiye'de çanta üretecek!

İtalya’nın dünyaca ünlü çanta markası Valentino, deri koleksiyonunu Türkiye’de üretme kararı aldı

İtalyan Valentino Türkiye'de çanta üretecek!

Mario Valentino’nun kurduğu ünlü marka deri üretimini Türkiye’ye kaydırarak maliyetlerini yüzde 20-25 düşürecek. Şirket İstanbul Tuzla ve İzmir’de deri üreticileri ile görüşüyor

İtalya’nın ünlü moda markaları Valentino Handbags ve Rocco Barocco’nun çanta koleksiyonu, Mendo’s mağazalarının sahibi Çiçek İç Giyim distribütörlüğünde Türkiye’ye geldi. Kuve, Rocco Barocco, RB, Valentino, Kriziapoi, Lancetti ve Yamamay’ın lisans sahibi İtalyan şirket Miriade ile işbirliği yapan Çiçek İç Giyim’in Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Stamati, ürünlerin satışına 12 ilde çeşitli çok katlı mağazalarda başlandığını söyledi. Miriade Group Avrupa Satış Direktörü Angelo Ferraro da Türkiye’nin kendileri için önemli bir pazar olduğuna dikkat çekerek, “Yakında deri koleksiyonunun üretimini de Türkiye’ye kaydırmayı planlıyoruz. Bunun için görüşmelerimiz sürüyor" dedi. Valentino ve Rocco Barocco’nun üretimlerinin yüzde 60 oranında Çin’de, yüzde 40 oranında ise İtalya’da yapıldığına dikkat çeken Ferraro, deri üretiminin yalnız İtalya’da olduğunu ve Çin’de plastik ile logolu çantaların üretildiğini ifade etti.

İZMİR VE İSTANBUL’DA GÖRÜŞMELER YAPILIYOR
Mario Valentino’nun kurduğu ünlü marka için deri üretimini Türkiye’ye kaydırmanın yüzde 20-25’lik bir maliyet avantajı doğuracağını kaydeden Vedat Stamati, "Bu talep onlardan geldi. Ben de görüşmelere destek oluyorum. Şu an İstanbul Tuzla ve İzmir’de çeşitli deri üreticileriyle görüşülüyor. Türkiye’de bu işi fason yaptıracaklar ve anlaşma sağlanırsa, şu an tamamı İtalya’da üretilen deri koleksiyonunun tamamı burada üretilecek. Türk dericiler çok özverili ve tecrübeli. Onların da kazanacağı bir modelle uzlaşılacağını düşünüyorum" dedi. Çiçek İç Giyim’in 2008’den beri Calvin Klein markasının tüm hazır giyim, aksesuvar, ayakkabı ve çanta distribütörü olduklarını hatırlatan Stamati, "Bünyemizdeki tüm markalar için üretimin Türkiye’de yapılması yönünde görüşmelerimiz var. Calvin Klein da deri konusunda üretime sıcak bakıyor" diye konuştu.

Çantaların fiyatı 1.500 liraya kadar çıkıyor
1997’de Napoli’de kurulan Miriade, 14 yıl içinde büyümesine Kuve, Rocco Barocco, RB, Valentino, Kriziapoi, Lancetti, Yamamay gibi markaları ekledi.

Şirketin 2010 cirosu 50 milyon Euro dolayında gerçekleşti.

Türkiye’de satışına başlanan Valentino çantaların fiyatları, özelliklerine göre 180-1.500 TL arasında değişiyor.

"Rocco Barocco’nun giyim mağazasını da getireceğiz"
İtalyan marka Rocco Barocco’nun yalnız çanta koleksiyonu ile değil, tüm dünyada büyük ilgi gören hazır giyim mağazalarıyla da Türkiye’de olması için çalıştıklarını kaydeden Vedat Stamati, "Görüşmelere başladık. Planımız, 1 yıl içinde ilk Rocco Barocco mağazasını açmak" dedi. Hazır giyim mağazaları konusunda Calvin Klein ile başladıkları yola yeni markalarla devam etmeyi amaçladıklarını söyleyen Stamati, gelecek dönemde, yalnız çanta, ayakkabı ve aksesuvardan oluşan bir multibrand (çok markalı) perakende zinciri yaratma hedefleri olduğunu sözlerine ekledi.