Abone Ol

İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı?

İstanbul'da yarın 12 Ocak Perşembe günü) okulların tatil olup olmayacağı binlerce öğrenci tarafından merak konusu olmaya devam ediyor.

İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı?

İstanbul'da geçtiğimiz cuma akşamı başlayan yoğun kar yağışı tüm bölgelerde ulaşımı kapatmış ve binlerce insan arabalarıyla trafikte mahsur kalmıştı. İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından yaşanan kar yağışı nedeniyle pazartesi, salı ve çarşamba günleri eğitim ve öğretime ara verilmişti. Öğrenciler şimdi de İstanbul'da 'Yarın 12 Ocak Perşembe günü okullar yeniden tatil olacak mı? sorusunun yanıtını arıyor. Peki, yarın okullar tatil mi? Açıklama var mı?
Yarın okullar tatil mi sorusu öğrencilerin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. 12 Ocak Perşembe günü okullar tatil mi konusunu gündeme getiren yüz binlerce öğrenci, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlükleri'nden gelecek olan duyuruları merakla bekliyor. Ulaşım sıkıntıları ve buzlanma dolayısıyla ortaya çıkabilecek sorunlara önlem alan bazı Valiliklere, 12 Ocak Perşembe günü okullar tatil olacak mı sorusunu yönelten öğrenciler, bu konuda yapılacak duyuruları bekliyor. Peki, özellikle İstanbul'da yarın okullar tatil edilecek mi?

İstanbul'da 'Yarın 12 Ocak Perşembe günü okullar yeniden tatil olacak mı? sorusu yanıtını arıyor. İstanbul'da pazartesi ve salının ardından çarşamba günü de okullar tatil edildi. Peki perşembe günü okullar tatil edilecek mi?

İstanbul'da hava şartlarının iyiye gitmesi ve yol temizleme çalışmalarının devam etmesi nedeniyle kar tatili ilan edilmeyeceği düşünülmektedir. İstanbul ve diğer illerde kar tatili ilan edildiği an haberimizin içerisinden öğrenebilirsiniz

METEOROLOJİ ERİMELERE KARŞI UYARILARDA BULUNDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesinde yaşayan vatandaşları aşırı kar yükünden dolayı çatı çökmeleri ve kar erimelerine karşı uyardı.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da bu gece yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışın; 12 Ocak Perşembe sabah saatlerinde karla karışık yağmura, kentin yüksek kesimlerinde kar şekline dönmesi, ardından yağışın tekrar yağmura dönerek yarın öğleden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

Çatı çökmelerine dikkat

Açıklamada, vatandaşlar çatı çökmeleri ve kar erimelerine karşı uyarılırken, "İstanbul ve Marmara bölgesinin güneyindeki illerde (Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) mevcut yüksek miktardaki kar örtüsü üzerine yağmur ve karla karışık yağmurun meydana gelmesi beklendiğinden, özellikle çatılarda kar yükünü arttıracağı ve kar erimelerine sebep olacağından, vatandaşların ve ilgililerin meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

İSTANBUL'DA OKULLAR BUGÜN TATİL... VALİLİK AÇIKLAMASI
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Yoğunluğu tahminlerin üzerinde seyreden kar yağışının bugün de etkisini sürdüreceği beklenmektedir. Bu nedenle meydana gelen kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açtığı olumsuz etkiler göz önüne alınarak herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmi ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 11 Ocak 2017 Çarşamba ara verilmesi uygun görülmüştür" denildi.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

CNNTürk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, "Kar yağışı devam edecek. Yüksek kesimlerde kar, düşük rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde devam edecek. Perşembe sabahına da karla uyanacağız. İki gün daha İstanbulda karlı olacak" tahmininde bulundu.

DÜN TEKRAR ETKİLİ OLDU

İstanbul'da geçtiğimiz cuma günü başlayan kar yağışı pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmişti. Kar yağışı dün öğle saatlerinde etkisini arttırarak tekrar başladı. Yoğun bir şekilde bir süre devam eden TEM otoyolunda görüş mesafesini 50 metreye kadar düşürdü. Araçlar TEM otoyolunda yoğun kar yağışı altında ilerlemekte güçlük çekti. Görüş mesafesinin oldukça düştüğü otoyolda sürücüler de hızını düşürmek zorunda kaldı. TEM otoyolunda yoğun yağışla bitlikte kar birikintileri oluştu.

TATİL HABERLERİ SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDEYDİ

Türkiye genelinde geçen hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışının ardından tatil beklentisi olan öğrenciler ve velileri, valilerden tatil beklentilerini sosyal medya aracılığıyla iletirken övgü ve tepkiye yönelik paylaşımlar tebessüm ettirdi.

Yurtta geçen hafta cuma akşamı başlayan, özellikle batı kesimleri etkisi altına alan kar yağışı ve dondurucu soğuklar başta İstanbul olmak üzere birçok kentte hayatı zorlaştırdı.

Özellikle pazartesi gününden bu yana ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle İstanbul, Bursa, İzmir, Edirne, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir ve Konya gibi birçok kentte ilk ve orta dereceli okullarda eğitime belirli sürelerde ara verildi.

Kar yağışının ve soğukların etkili olduğu illerde eğitim gören öğrenciler ve veliler de valilerden tatil beklentilerini günlerdir sosyal paylaşım sitelerinden iletiyor.

Sosyal paylaşım sitelerinden yapılan beklenti içeren paylaşımlar tatil haberinin gelmesinden sonra övgüye dönüşürken eğitime ara verilmeyen illerden gelen mesajlar ise tebessüm ettiriyor.

Konya'dan bir öğrenci, tatil kararı çıkmaması üzerine "Vali amca komando muyuz biz? Ver tatili. Geçen alt yazıyı görüp sevinmeyi nasip etsin Allah." mesajını paylaşırken başka bir öğrenci "Müdürüm siz söyleyin, biz tatili hak etmedik mi?" paylaşımıyla duygularını dile getirdi.