Abone Ol

İstanbul1 Mayıs kutlamaları Bakırköy’de: Taksim’e ‘sembolik’ çiçek bırakılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu uzlaşma sağlandığını açıklarken DİSK Genel Başkanı Kani Beko da 1 Mayıs kutlamalarının Bakırköy’de gerçekleştirileceğini duyurdu.

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamaları Bakırköy’de olacak

Beko, Soylu’nun uzlaşma sözünü yalanlayarak “Aslında herhangi bir uzlaşma sağlanmadı. Biz değerlendirme yapıp, bu yıla özgü Bakırköy’de kutlanmasına karar verdik” dedi.

Dört örgüt daha önce 1 Mayıs için Taksim’de olacaklarını belirtmiş, valilik ise Yenikapı ve Maltepe meydanlarını adres göstermişti.

CHP’den ise 1 Mayıs’ı valiliğin gösterdiği bir alanda 1 milyon kişiyle kutlama önerisi gelmişti.

Taksim’e çiçek
Bu sabah Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), siyasi parti ve kitle örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantıda İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamalarının Bakırköy’deki Cumartesi Pazarı’nda gerçekleştirilmesine karar verildi.

Kararı Bakan Soylu da resmen duyururken Taksim Meydanı’na sadece çiçek bırakılacağını söyledi. Beko da uzlaşmayı doğruladı.

Taksim’de son kutlama 2012’de
2010 yılında 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanmasına izin verilmiş, ancak 2013 yılında kutlamalara birkaç gün kala meydanda çalışma yapıldığı gerekçesiyle 1 Mayıs’a yasak getirilmişti. Alana çıkmak isteyenlere uygulanan biber gazlı polis şiddetinin Gezi eylemlerinin tırmanmasına yol açtığı konuşulmuştu. O zamandan beri meydan 1 Mayıs kutlamalarına yasaklanmış halde.