Abone Ol

İstanbul Kıpkırmızı, Bakanlık Test Zorunluluğunu Kaldırdı

Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında, açıklanan koronavirüs tablolarıyla birlikte kentin büyük bir bölümü kırmızıya büründü.

İstanbul Kıpkırmızı, Bakanlık Test Zorunluluğunu Kaldırdı

BAKANLIK KORKUNÇ TABLOYA RAĞMEN PCR TESTİ ZORUNLULUĞUNU KALDIRDI

İçişleri Bakanlığı'nca Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyesi çerçevesinde, aşısız olan veya aşı sürecini tamamlamayan kişilere PCR testi uygulanmasına gerek olmadığına ilişkin valiliklere genelge gönderildi.

BAKANLIK AÇIKLAMASI ŞÖYLEYDİ:

Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı'nın değerlendirmelerini içeren yazıda; "Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatlerden önce, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir" denildi.


 MEHMET CEYHAN BAKANLIĞI ÇOK SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

Kararın duyurulmasının ardından, Habertürk canlı yayınında soruları yanıtlayan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, söz konusu gelişmeyi eleştirdi.

"PCR TESTİ BİTMİŞ OLMALI Kİ.."

Ceyhan, kararı şu sözlerle eleştirdi:

''Anladığım kadarıyla PCR testi kapasitesinin sonuna gelindi, vaka sayıları da test yaptıkça artıyor. Artık bu noktaya geldik"

''TEDBİRLERİ GEVŞETEN TEK ÜLKEYİZ''

Ceyhan sözlerine ''Normalde, bunu bu şekilde uygulamayan ülkeler vardı. Ama aşı şartı koyuyorlardı. Dünyada, Omicron'un bu kadar hızlı yayılmasına karşın tedbirleri gevşeten tek ülkeyiz" diyerek devam etti.

"BU RESMEN 'KAÇ KİŞİ ÖLÜRSE ÖLSÜN' DEMEK"

"Bunun sonucunda olacak şey açık. Vaka sayıları çok artacak ama biz bunu tespit edemeyeceğiz" diye konuşan Ceyhan, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

"Bu şu demek, 'Biz nadir nest yapacağız, vakaları tespit etmeyeceğiz.' Ama bugün açıklanan bu karar, hiçbir şekilde bilimsel olarak kabul edilebilecek bir karar değil. Bu resmen 'Kaç kişi ölürse ölsün, Omicron ne kadar yayılırsa yayılsın' demekten başka bir şey değil"