Abone Ol

İstanbul için deprem uyarısı yapan uzmana 6 bin dolar ceza

Kendisini deprem uzmanı olarak tanıtan Tayvanlı Dyson Lin, sosyal medya üzerinden İstanbul ile ilgili olarak, ''10 gün içerisinde 6 veya 7 büyüklüğünde deprem olacak'' iddiasında bulundu.

İstanbul için deprem uyarısı yapan uzmana 6 bin dolar ceza

Bunun üzerine Tayvan hükümeti, 'panik ve korkuya neden olduğu' gerekçesiyle Lin'e 6 bin dolar para cezası verdi.

Tayvanlı Dyson Lin isimli bir kişi sosyal medya üzerinden İstanbul depremiyle alakalı bazı iddialarda bulunmaya başladı.

''İstanbul'da 10 gün içerisinde 6 veya 7 büyüklüğünde deprem olacak'' diyen Lin, Tayvan hükümeti tarafından para cezasına çarptırıldı.

'Paniğe yol açıyor'

Twitter üzerinden depremle ilgili paylaşımlarda bulunan ve Taiwan Quake Forecast Institute isimli şirketin kurucusu olduğunu iddia eden Dyson Lin, İstanbul'da 10 gün içerisinde büyük bir deprem olacağını söyledi.

Tayvan hükümeti, Lin'e 'paniğe yol açacak söylemlerde' bulunduğu gerekçesiyle 6 bin dolar para cezası verdi.

İstanbul için deprem uyarısı yapan uzmana 6 bin dolar ceza - Resim: 1

Deprem sonrası araştırma yapıldı

Araştırma şirketi Areda Survey tarafından yapılan İstanbul Deprem Araştırması önemli detayları gözler önüne seriyor. Bin 603 kişinin katıldığı araştırmada 26 Eylül de yaşanan 5,8’lik depremi hisseden kişi sayısının yüzde 89 olduğu, daha önce şiddetli bir deprem yaşayanların sayısının ise yüzde 76 olduğu belirlendi.

Olası bir deprem için yeterli önlemlerin alındığını düşünenlerin sayısı yüzde 8 iken, olası depreme kendilerinin yeterli önlem aldığını düşünen insan sayısının ise yüzde 21,5 olduğu ortaya çıktı.