Abone Ol

İsrail ordusu, Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa'nın kapısına kadar ilerledi

İsrail-Hamas savaşı 39'uncu gününe girerken İsrail ordusu ile Hamas arasındaki çatışmalar ve Gazze'deki insani kriz devam ediyor

İsrail ordusu, Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa'nın kapısına kadar ilerledi

İsrail-Hamas savaşı 39'uncu gününe girerken İsrail ordusu, aralarında onlarca bebeğin de bulunduğu Şifa Hastanesi'nin kapılarına ulaştı. Şifa, Gazze'nin en büyük hastanesi olma özelliği taşıyor. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'nde enerji sıkıntısı nedeniyle son üç günde aralarında 3 prematüre bebeğin de bulunduğu en az 32 hastanın öldüğünü duyurdu. Ayrıca 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 4 bin 630'u çocuk ve 3 bin 130'u kadın olmak üzere en az 11 bin 240 Filistinli hayatını kaybetti. 

Joe Biden: Şifa korunmalı
ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'nin en büyük hastanesinin "korunması gerektiğini" söyledi ve İsrail güçlerine "daha az müdahaleci eylem" çağrısında bulundu. 

Biden, "Umudum ve beklentim daha az müdahaleci eylemler olacağı yönündedir" dedi. 

Kuzeydeki tüm hastaneler hizmet dışı
Öte yandan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, kentin kuzeyindeki tüm hastanelerin yakıt sıkıntısı nedeniyle "hizmet dışı" olduğunu söyledi. 

Birleşmiş Milletler'in Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA'nın direktörü Philippe Lazzarini, kuşatma altındaki bölgeye yakıt girişine izin verilmediği takdirde grubun Gazze'deki yardım faaliyetlerinin önümüzdeki 48 saat içinde durdurulacağı uyarısında bulundu.

Lazzarini, ajansın Gazze'deki yakıt deposunun kuruduğunu ve artık hastanelere ikmal yapamayacaklarını, kanalizasyonları temizleyemeyeceklerini ve içme suyu sağlayamayacaklarını söyledi.



Ads by Kiosked
Hamas'tan "5 günlük ateşkese karşılık 70 rehine" önerisi
Gazze'de yoğun bir insani kriz yaşanırken Hamas'ın silahlı kanadı, İsrail'in 5 günlük ateşkes ilan etmesi karşılığında Gazze'deki 70 kadar kadın ve çocuk rehinenin serbest bırakılmasını Katarlı arabulucularla görüştüğünü açıkladı. İsrail, 240 rehinenin tamamı serbest bırakılana kadar ateşkes ihtimalini reddetti.