Abone Ol

İsmail Saymaz'dan Selman Öğüt'e sert tepki: Kadrolu provokatör

Enine boyuna programında Doç. Dr. Selman Öğüt’ün ”Bu ülkede Kemalistler müslümanlara zulüm etmiştir.” sözleri üzerine Hürriyet Gazetesi yazarı İsmail Saymaz ile arasında çok sert tartışma yaşandı.

İsmail Saymaz'dan Selman Öğüt'e: Kadrolu provokatör

Gazeteci İsmail Saymaz ile TÜRKAD Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selman Öğüt, Habertürk’te canlı yayına katıldı.

Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ile iyice gerilen ABD-İran gelişmelerinin konuşulduğu programda, konu Kemalistler ile Müslümanlara geldi. Konunun buraya gelmesi ile Saymaz ile Öğüt arasında sert tartışma yaşandı.

Saymaz ile Öğüt arasında yaşanan diyalog şu şekilde:

İsmail Saymaz: Müslümanlar bu ülkenin yüzde 99’udur, İslamcılar bunların içerisinde yüzde 10’luk bir marjinal gruptur.

Selman Öğüt: İnsanları başörtüsü ile üniversiteye sokmuyordunuz.

İsmail Sayman: Yav kim sokmuyordu. Ben lisedeydim o zaman. Ne münasebet. Ben namazımda, niyazımda bir gencim ya. Ezbere konuşuyorsun. Böyle ileri geri konuşuyorsun.

Selman Öğüt: Kemalistler bu ülkede başörtülüleri üniversiteye sokmuyordu. İmam hatipleri kapatıyordu.

İsmail Saymaz: Kemalistler bu ülkede namaz kılınmasını sağladılar, bu ülkede özgürce ezan okunmasını sağladılar. Ne alakası var.

Selman Öğüt: Namaz kılınmasını Kemalistler sağladı? Nasıl oldu bu ya.

İsmail Saymaz: Bu ülkede Kemalistler Müslümandır, bu ülkede Kemalistler sayesinde ezan özgürce okunuyor. Bu ülkede yeter ki Kemalciler kazanmasın…

Selman Öğüt: Bağırarak olmaz o işler. Bu ülkede Ezan Türkçe okunmuştur. Hayal dünyasında yaşamayacaksın.

İsmail Saymaz: …Yunan işgali olsun diyenlere karşı savaşarak kazandılar. Bu ülke Müslüman çoğunluksa, bu ülkede ezan okunuyorsa, bu ülkede Türk bayrağı dalgalanıyorsa Kemalciler sayesinde, Atatürkçüler sayesinde. Bu ülkede İslamcılar marjinal bir azınlıktır. Türkiye’nin başını belaya soktular.

Selman Öğüt: Hayal dünyasında yaşıyorsunuz.

İsmail Saymaz: Bugün Kemalistler İslamcıların bozduğu, TÜrkiye’nin başını belaya soktuğu yerde Kemalistler gelip kurtaracak. Bırakın bu işleri. Çok tehlikeli bir provokasyon. Bu ülkenin yüzde 99’u müslüman, çok düşük bir grubu,

Selman Öğüt: Provokasyon senin işindir.

İsmail Saymaz: Benimle senli-benli konuşma.

Selman Öğüt: İstediğim gibi konuşurum. Sensin provokatör. Müslümanlara bu ülkede zulüm edilmiştir, Kemalistler zulüm etmiştir.

İsmail Saymaz: BU adam kuran’ı, Elif’in E’sini bilmez, ben kuran’ı okumuşum. BU arkadaş iki rekat namaz kılamaz. Ben buna namaz kıldırırım. Bu kuran’ın K’sini bilmez.