Abone Ol

IŞİD 3 havalimanını daha hedef gösterdi!

İstanbul Atatürk Havalimanı’nı kana bulayan IŞİD militanları bu kez ABD ve İngiltere’deki havalimanlarında saldırı planlıyor.

IŞİD 3 havalimanını daha hedef gösterdi!

ABD’li istihbaratçılar kanlı örgütün 4 Temmuz bağımsızlık Günü’nde saldırabileceğini tahmin ediyor...

ABD merkezli SITE istihbarat grubu, IŞİD yanlısı bir Twitter hesabından elde ettiği bilgiye dayanarak, ABD’nin Los Angeles ve New York John F. Kennedy havalimanlarıyla İngiltere’nin Heathrow Havalimanı’nın IŞİD’in yeni hedefleri olduğunu öne sürdü.

‘EYLEM GÜNÜ 4 TEMMUZ’

Havalimanlarının 4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatilinde hedef alınması ihtimalinin oldukça güçlü olduğunu vurgulayan SITE, hesaptaki bilgilere göre militanların üç havalimanından birine patlayıcı madde yerleştirebileceğini ya da İngiltere’den ABD’ye sefer yapan uçaklara doğrudan saldırı düzenleyebileceğini vurguladı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Bağımsızlık Günü tatilinde muhtemel saldırı planlandığına ilişkin bilgi bulunmadığını açıklarken, halka ihtiyatlı ve dikkatli olma çağrısı yaptı.

43 MİLYON ABD’Lİ...

Vatan'ın haberine göre, bağımsızlık Günü tatilinde ABD’deki havalimanları tüm yılın en yoğun döneminden geçiyor. Yetkililer, bu yıl 43 milyon ABD’linin ülke içinde seyahat etmesini ve seyahatlerin büyük bölümünün havayoluyla yapmasını bekliyor. Öte yandan Londra’dan da güvenlik önlemlerinin alındığına dair açıklama geldi. LA Times’a konuşan Ulaştırma Bakanı Tarık Ahmed, havayolu ulaşımıyla ilgili yoğun güvenlik önlemleri alındığını ifade etti.