Abone Ol

Irkçı yobaz Akit yazarı 6 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz skandalını nasıl savundu?

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile ‘evlendirilmesi’ ve cinsel istismara maruz bırakılmasını köşesine taşıdı.

Irkçı yobaz Akit yazarı 6 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz skandalını nasıl savundu?

Yazılanların ‘iftira’ olduğunu savunan Karahasanoğlu, “Hiç ciddiye bile almadım” dedi. Gümüşel’in kızının gelinlik fotoğrafına ilişkin de damadın neden karede yer almadığını belirterek “Muhtemelen bir yakınının özel günü sebebi ile giyilmiş beyaz elbiseyi, kendi düğününde giyilmiş gelinlik gibi takdim ediyorlar. Yalan yazıyorlar” dedi. 

Karasahasanoğlu, “Bir vakfımızın önde gelen isimlerinden birisinin, 6 yaşındaki kızının evlendirildiği iftirası, 'söylemde Marksist, fiiliyatta emperyalizmin sözcüsü' Birgün gazetesinde, Timur Soykan’ın köşesinde yazılmış.. Hiç ciddiye bile almadım. ‘Nikah mı? O da ne’ diyen ilkesizlerin, her gün bir başkası ile yatıp-kalkmayı kendilerine adet haline getirenlerin, dindar insanlara söyleyebilecekleri tek kelime olmayan bir konuda, Timur Soykan ne demiş, ne dememiş, beni hiç ilgilendirmiyordu.. Ama, ‘6 yaşındaki kızı evlendirdiler’ ahlaksız iftirasını atan sahtekarların uzattığı hıyara, ‘tuzum var’ diye koşan Cübbeli Ahmet de şu cümleyi kurunca, artık bu konuya girmem, zorunlu oldu..” diye yazdı.

Yaşananlarla ilgili kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü “Bunu ben dinde görmediğim gibi aklım da almıyor” açıklamasına tepki gösteren Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

"Bu nasıl İslam kardeşliği?

Bilmediğiniz bir konuda, bir müfteri, bir din kardeşinize, ‘6 yaşındaki kızını nikahladı’ diyecek.

Siz de hem “Bilmiyorum” diyeceksiniz.

Hem de devam edip, ‘Bunlar dinimize çok zarar veriyor’ diyeceksiniz..

İşinize gelince, dinle alay etmek isteyenleri öyle çıkmazlara sokuyorsunuz ki.. Dolayısı ile, benim Cübbeliye akıl vermeme gerek yok..

Karşısındaki hokkabaza soramıyor:

‘Bastığınız fotoğraflardaki beyaz elbise giymiş küçük kız, gerçekten düğün sırasında fotoğrafı çekilmiş bir gelin ise, yanı başında damat niye yok?’

Her birimiz, o yaştaki kızlarımızın, kimi zaman kuzenlerinin, kimi zaman ablalarının, abilerinin nikahlarında, benzer elbiseler giydirildiğini, hepimiz bilmiyor muyuz?

Bırakın ablalarının, abilerinin, kuzenlerinin, amcalarının, dayılarının, teyzelerinin düğünlerinde, küçük kız çocuklarının giydikleri o beyaz elbiseleri..

İlkokul mezuniyet töreni, anaokulu mezuniyet töreni adı altında, benzer (bazıları da yarı çıplak) elbiseleri giymesi konusunda çocuklarımıza baskı kuranlar, anne-baba ile çocuklar arasında ikilem yaşatanlar..

Şimdi kalkmışlar, muhtemelen bir yakınının özel günü sebebi ile giyilmiş beyaz elbiseyi, kendi düğününde giyilmiş gelinlik gibi takdim ediyorlar..

Yalan yazıyorlar. "