Abone Ol

İran Saldırısı İsrail'de Hasara Neden Oldu Mu?

İran'ın İsrail'in güneyindeki askeri üsse düzenlediği saldırıda "hafif" hasar meydana geldi, ancak can kaybı yaşanmadı. İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, basın toplantısında, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

İran Saldırısı İsrail'de Hasara Neden Oldu Mu?

İran'dan gelen İHA'ların ve füzelerin çoğunun imha edildiğini belirten Hagari, saldırılar sonucunda İsrail'in güneyindeki askeri bir üssün alt yapısında "hafif" hasar meydana geldiğini ancak can kaybı olmadığını vurguladı.

HALKTV.COM.TR YAZARI SEZİN ÖNEY'İN NOTLARI
 Sezin Öney kendi sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili olarak şu notları paylaştı:


"Görünüşe göre. İran saldırısını Demir Kubbe/Iron Dome’dan çok, sensörlerle erken tesbit ve İsrail ile ABD+İngiltere ve Ürdün hava kuvvetleri hava operasyonları büyük ölçüde karşılamış/durdurmuş oldu. İsrail Ordusu Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari’nin açıklaması göre: İran'ın İsrail'e yolladığı 300 kadar roketin %99'u hava savunma sistemleri tarafından imha edildi. İran'ın 170 SİHA’nın hiçbirinin İsrail hava sahasına girmediğini; tümünün ülke sınırları dışında İsrail ve “müttefikleri” (benim eklediğim not: ABD, İngiltere, Ürdün) tarafından düşürüldüğünü belirtiyor. Ayrıca Hagari, İran'ın İsrail'e 120 balistik füze ateşlediğini söylüyor. Füzelerden bazıları İsrail'in savunmasını aşmayı başararak güney İsrail'deki Nevatim Hava Üssü'nü vurdu. 30 kadar Cruise füzesinin 25’i de imha edildi. Hagari, Nevatim'in altyapısında hafif hasar oluştuğunu ancak hava üssünün her zamanki gibi çalıştığını söyledi. Ayrıca saldırı sırasında Irak ve Yemen'den insansız hava aracı ve füzenin fırlatıldığını ancak hiçbirinin İsrail hava sahasına girmediğini de ifade etti."

 

İran-İsrail gerilimi son dönemde artmış durumda. İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

 

İran, bu saldırının ülkesinin topraklarına yönelik bir saldırı olduğunu belirterek misilleme yapacağını duyurdu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini açıkladı.

Devrim Muhafızları Ordusu, İran topraklarından İsrail'e kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlattığını bildirmişti.