Abone Ol

Mehmet Muş: O fotoğraf karesindekilerini Diyarbakır’daki annelerin yanına da davet ediyorum

AKP Grup Başkanvekili Muş, fotoğraf karesini değerlendirdi: O fotoğraf karesindekilerini Diyarbakır’daki annelerin yanına da davet ediyorum”

O fotoğraf karesindekilerini Diyarbakır’daki annelerin yanına davet...

HDP eski Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sahneye taşınan Devran adlı eserini eşi Başak Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş izlemişti.

Medyafaresi.com (Ankara)

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis’te yaptığı basın açıklamasında, gazetecilerin “Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Demirtaş’ın eşlerini buluşturan bir fotoğraf karesi var, bir yorumunuz var mı?” sorusuna,

Mehmet Muş: O fotoğraf karesindekilerini Diyarbakır’daki annelerin yanına da davet ediyorum - Resim: 1Demirtaş'ın Devran'ını Başak Demirtaş, Dilek İmamoğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu birlikte izledi

“Bir tiyatro izlendi. Fotoğrafı ben de gördüm. Tabii orada bir tiyatro var. Diyarbakır’da HDP Binasının önünde gerçek bir hayat var, o fotoğraf karesindekilerini ben Diyarbakır’daki annelerin yanına da davet ediyorum” dedi.

Muş, “Önce oraya da bir gitsinler.  Oradaki annelerin feryadını bir görsünler ama İstanbul’dakinde bir tiyatro var, orada bir tiyatro yok, orada bir gerçeklik var, orada gerçek hayat hikayeleri var ve insanlar buradan sorumlu tuttukları bir parti var, HDP’yi sorumlu tutuyorlar, çoğu anne baba çocuğunun dağa nasıl kaçırıldığını, hangi evden götürüldüğünü, nereden götürüldüğünü, HDP’li yöneticilerin bunu nasıl organize ettiğini anlatıyorlar. Dolayısıyla o fotoğraf karesinde olanların hepsini buraya davet edip Diyarbakır annelerinin yanına gidip o gerçekle yüzleşip bunu o annelere reva görenlere ortak bir tepki koymaya davet ediyorum” Dedi.

“CHP BİR SİYASİ PROPAGANDA YAPMAK İSTİYOR”

“CHP’nin FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin araştırma önergesi verdi, sizin bu konudaki tavrınız ne olur?” sorusuna Muş, şu yanıtı verdi:

“CHP bir siyasi propaganda yapmak istiyor. Darbenin üzerinden 4 yıl geçti. Böyle bir önerge veriyor. Bir siyasi propaganda olarak bunu kullanmak istiyor.

Biz FETÖ ile çetin bir mücadele veriyorken CHP’den tek kelime duymadık. Ellerinde bu anlamda olan bilgilerini yeni gelmiş olabilir ellerine var veya vermemişlerse savcılığa bu da ayrı bir mesele, ilgili birimlere ulaştırmalarını arzu ediyoruz, kendilerini davet ediyoruz.

17-25’ten sonra biz çetin bir mücadele veriyorken FETÖ’nün ne olduğu belli olmayan kayıtlarını ve Meclis’in duvarlarına yansıtıp grup toplantılarında bunları hep beraber alkışlatıp FETÖ ile işbirliği yapıp 30 Mart seçimlerine gidiyorken bizi devirmeye çalışan CHP’nin böyle bir tutumunun olması bizim açımızdan ciddi bir tarafı olmamaktadır. CHP önce bu işlerin içerisine giriyorken 17-25’ten sonra çetin bir mücadele veriyorken bankasının kapanmaması için mücadele eden milletvekillerini basın yayın organlarının kapanmaması için kendini orada adeta zincirleyen oraya bağlayan milletvekillerinin hesabını bir görsün, ondan sonra bu anlamda konuştuklarını izleyelim.”