Abone Ol

Instagram Başkanı Threads ile ilgili konuştu: Amaç Twitter'ın yerini almak değil

Instagram'ın 'Twitter katili' olarak adlandırılan yeni uygulaması Threads on milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Threads'in Twitter'ı yerinden edip edemeyeceği tartışılırken, Instagram'ın patronu Adam Mosseri, "Amaç Twitter'ın yerini almak değil" dedi. Öte yandan Mosseri'nin açıklamaları, Instagram Başkanı'nın Threads'te haber ve siyasete sıcak bakmadığını da gösterdi

Instagram Başkanı Threads ile ilgili konuştu: Amaç Twitter'ın yerini almak değil

Threads 6 Temmuz'da kullanıma açıldı ve büyük bir ilgi gördü; şimdiden 70 milyon üyeyi aştı. The Verge'ün haberine göre ise Instagram'ın patronu Adam Mosseri, bir Threads sohbetinde, Threads uygulamasının siyaseti ve "sert haberleri" "teşvik edecek bir şey yapmayacağını" söyledi.

Mosseri, siyaset ve sert haberlerle gelen ek inceleme, olumsuzluk ve dürüstlük risklerinin "artan etkileşim veya gelire" değmediğini yazdı.

Instagram'ın patronu, "Spor, müzik, moda, güzellik, eğlence vb. gibi, siyasete veya sert haberlere girmeye gerek kalmadan canlı bir platform oluşturmak için fazlasıyla harika topluluklar var." ifadelerini kullandı.

Instagram'ın patronu daha sonra ilk yanıtına açıklık getirerek Threads'in haberleri ya da politikayı engellemeyeceğini ya da sıralamasını düşürmeyeceğini ancak Facebook'un geçmişte yaptığı gibi onları desteklemeyeceklerini belirtti. Mosseri, "Dürüst olmak gerekirse, 2010'ların başında Facebook'ta sektöre çok fazla söz vermekte acele ettik ve bunu tekrarlamak hata olur" dedi.