Abone Ol

İnan Kıraç, kaset komplosundan önce Baykal'ı uyarmış ama...

Kılıçdaroğlu'nu lider yapan kaset komplosundan üç ay önce İnan Kıraç, Deniz Baykal'a gidip "Sav, Özyürek ve Öymen'i atın” dedi ve...

İnan Kıraç, kaset komplosundan önce Baykal'ı uyarmış ama...

“Deniz Baykal’a düzenlenen kaset komplosundan üç ay önce işadamı İnan Kıraç, Baykal’la genel merkezde bir saat baş başa görüştü. ‘İyi gidiyorsunuz, CHP-MHP koalisyonu görünüyor ancak Önder Sav, Mustafa Özyürek ve Onur Öymen’i aday göstermeyin’ dedi.”

Bu sözler önceki gün görüştüğüm bir haber kaynağıma ait. Haber kaynağım, Baykal’a düzenlenen kaset komplosundan üç ay önce, İnan Kıraç’ın CHP Genel Merkezi’ne yaptığı randevulu, “olağan dışı” bir ziyaretten bahsetti. Ziyaretin içeriği ve konuşulanlar hakkında da bazı ipuçları verdi. Ayrıntıya girmeden, görüşmenin detaylarını ortaya çıkarmak üzere de topu bana attı. Yaptığım birkaç görüşme üzerine Baykal’ın kasetinin yayımlandığı 6 Mayıstan yaklaşık üç ay önce şubatta, Kıraç’ın Baykal’la baş başa görüştüğünü öğrendim. Görüşme Kıraç’ın Baykal’dan randevu talep etmesiyle gerçekleşiyor. Kıraç’ın randevu talebi üzerine Baykal, Yılmaz Ateş’i arayıp, “İnan Kıraç benimle görüşmek istiyor. Kıraç, yanında bir isimle gelirse sen de toplantıya katıl” diyor.

Sav, Öymen ve Özyürek’i gönder

Baykal-Ateş arasında yapılan bu görüşmenin ardından Kıraç, CHP Genel Merkezi’ne geliyor. Görüşme Baykal’la baş başa yaklaşık bir saat sürüyor. Kıraç, ardından da genel merkezden ayrılıyor.

Görüşmenin bitmesinden saatler sonra, başka bir konuyla ilgili Baykal’la görüşmek üzere makam odasına giden Ateş’e, Baykal, Kıraç’la arasında geçen konuşmaları anlatıyor. Kıraç görüşmede CHP’nin ve Baykal’ın performansının iyi gittiğini, ancak üç ismin genel seçimlerde aday gösterilmemesi talebinde bulunuyor.

Mehmet Baransu - Taraf