Abone Ol

İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Tıbben Bu Beyefendiyi Analiz Etsinler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Tıbben Bu Beyefendiyi Analiz Etsinler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu’nun açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

"45 bin dediğinde yalan konuşuyorsunuz dedim, aradan bir ay geçmedi İçişleri Bakanı 33 bin kişi aldı dedi. Ne oldu en azından 12 bin kişi yalan konuşulduğu ortaya çıktı. Sadece o değil. Bizim günlük tablomuz var kurum kurum, 20 bin 958 işe giriş. Bunun içinde de farklı farklı işe giriş modelleri var. Taşeronda çalışan elemanların, 3 bine yakın insan buradan otomatikmen işe alındı. Örnek veriyorum. 45 bin nerede, 33 bin nerede, 20 bin nerede. İstanbul’daki temsilcileri de yalan konuşuyor, bu sayıyı veren Sayın bakan da yalan konuşuyor. Az önce attığı rakamlar gibi. Buna karşılık 15 bin çıkış yapıldı. Sadece tarafımızdan yapılan akit fesih 3 bin 376’dır. Yani biz 15 bin kişiyi çıkarmadık. Zaten 3 bin 17’si kendi ayrılmış. 3 bin 770’in emekliliği gelmiş. 20 bin kişinin içinde yüzlerce hatta binlerce kurumlardan bize nakiller var. Bizde sayılar net. Günü sonunda şunu söyleyeceğim, Anayasa’da güvence altına alınan “mecliste söz söyleme hürriyetini koruma” diye bir kural vardır.

Son mecliste yapılan tavırlar ortaya atılan yalan ifadeler, karalamalar, tabii sayın bakanın itibarı beni itibarsızlaştırmaya asla yetmez ama ben kanunda hakkımı arayacağım. Kişisel haklarıma saldırı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne saldırı üzerinden hukuk önünde hakkımı arayacağım. TC yakışmayan, İçişleri Bakanlığı’na yakışmayan ve ne yazık ki şu kötü ve zor günlerde bir de böyle toplumun ruh halini bozacak, toplumu daha da karamsarlığa itecek tavırları gösteren bir bakanla karşı karşıyayız. Allah milletimizi de onun gibi yöneticilerin karşısında korusun.

İnsanları bölüştürmeye bölmeye uzaktan sokakta yürüyen vatandaşları terörist ilan etmeye, kurumda çalışan insanları terörist ilan etmeye devam ediyorlar. Bağımsız tıp kuruluşlarını buradan tekrar davet ediyorum göreve, tıbben bu beyefendiyi analiz etsinler incelesinler ülkemize daha fazla zarar vermesin diye."

Soylu'nun İBB dosyalarına ilişkin açıklamalarına: Hadi oradan!

Az önce söylediğim analizleri yapan bir insanın 21 dosyanın hiçbirinde bir şey yoktur demesine inanmamız mümkün mü? Ona bırakır mıyım ben onu? 33 tane dosyamız var, bu dosyaları bakanlık usulsüz bir şekilde elimizden almıştır sindirmeye çalışmıştır, bir yılı aşkın süredir ellerinde tutuyorlar şimdi de efendim 21'inde hiçbir şey bulunamadı, hadi oradan her birini takip edeceğiz. Her biri takibimizdedir. 33 dosyanın hiçbir tanesinden bile gözümüzü ayırmıyoruz. Görev yapmamız engelleniyor.  İller Bankası'nın bir lira bile vermemesi gibi. Bizim yolsuzluklarla ilgili derinlemesine araştırma yapmamız engellenmektedir.