Abone Ol

İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e Burcu Köksal’ı derhal partiden İhraç et telefonu

CHP'nin Afyon adayı Burcu Köksal’ın 'Belediyenin kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak' sözleri krize neden oldu. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu'nun Özgür Özel'i arayarak Burcu Köksal'ın partiden ihraç edilmesini istediğini yazdı.

İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e Burcu Köksal’ı derhal partiden İhraç et telefonu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Afyon Adayı Burcu Köksal, Afyonkarahisar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak. AK Parti’nin adayı bunu söyleyemez onlar ancak yaygara koparıp kapalı kapılar ardında pazarlık yaparlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Köksal'ın sözleri üzerine Ekrem İmamoğlu'nun Özgür Özel'i aradığını ifade etti. Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Çarşamba günü akşam saatlerinde Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel’i arıyor. “Bu kadını ya partiden ihraç et ya da sözlerini düzeltsin” diye talimat veriyor. Görüyor musunuz bir büyükşehir belediye başkanı, CHP Genel Başkanı’na talimat veriyor. O Genel Başkan da “Ben senin genel başkanınım. Sen kim oluyorsun da bana talimat veriyorsun?” demiyor, diyemiyor. Çünkü kendisini CHP Genel Başkanlığı’na seçtiren Ekrem İmamoğlu... O koltukta İmamoğlu’nun emanetçisi olarak oturuyor.

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’ndan aldığı talimat üzerine gece Burcu Köksal’ı arıyor. “Burcu Başkan sözlerini düzelt” diyor. Burcu Köksal omurgalı çıkıyor. “Düzeltmem. Çünkü yanlış yapmadım” karşılığını veriyor. İş burada kalmadı. Özgür Özel sorunu çözemeyince Ekrem İmamoğlu, Burcu Köksal’a ayar veren bir çıkış yaptı."

NE OLMUŞTU?

Köksal'ın sözlerinin ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Burcu başkandan selam getirdim. Bu sırada Afyon’da konuşurken ‘belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız’ diye söylerken orada küçük bir sürçülisan, dil sürçmesi oldu. Aman başkanım sen düzelt dedi. Afyon Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, Uşaklılara, Afyonlulara açıktır.” demişti.