Abone Ol

İmam Hatipliler başarısız deyince moderatör müdahale etti

Teknoloji yazılarıyla tanınan gazeteci Serdar Kuzuloğlu, CNN Türk'te Gündem Özel programının konuğuydu. Kuzuloğlu'nun, Türkiye'deki eğitim sistemi ve İmam Hatiplere yönelik eleştirilerine programın moderatörü Deniz Bayramoğlu müdahale etti.

İmam Hatipliler başarısız deyince moderatör müdahale etti

CNN Türk'te Deniz Bayramoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programının konuğu teknoloji yazılarıyla tanınan gazeteci Serdar Kuzuloğlu'ydu.

Kuzuloğlu, Türkiye'deki eğitim sistemine ve İmam Hatiplere yönelik eleştiriler getirince, programın moderatörü Bayramoğlu müdahale etti.

"ÜNİVERSİTELERİN CEHALETİ SAVUNDUĞU BİR DÖNEMDEYİZ"

"Akademisyenlerimizin bile cehaleti savunduğu dönemdeyiz" diyen Kuzuloğlu, "Üniversitelerin rektörleri, dekanları eğitimli insanları itip kakıyor. Akademisyenler çıkıp yabancı dil bilmeye ne gerek var diyor. Niye bizi bunlarla uğraştırıyor diyor.

Okumaya düşman bir eğitim sistemi var. Bu ülkeye ben sömürge valisi olarak atansam, ben Türkiye’nin geleceğini nasıl karartırım desem, bugün ne yapılıyorsa onu üstüne ben de çalışırım. Biz kaybettik, kaybetmeye devam ediyoruz, böyle giderse kaybetmeye de devam edeceğiz. Yüzde kaçtır, ebeveynlerin çocuklarına istediği tarzda eğitim verebilme oranı ya da ihtimali?" ifadelerini kullandı.

"EN BAŞARISIZ İMAM HATİPLER"

"Türkiye’de eğitimin payı yüzde 7’den yüzde 12-12,5 seviyelerine çıktı ama baktığımızda yüzde 68’lik payla bütçedeki en büyük artış İmam Hatiplerde" diye konuşan Kuzuloğlu, şöyle devam etti: "Tüm liselerin yüzde 11’ini oluşturmasına rağmen İmam Hatip, toplam bütçeden yüzde 23 pay alıyor. Ve 5 kat arttı öğrenci sayısı, 1 milyon 300 bin oldu, okul sayısı 4 bini geçti.

2018’de 128 tanesinin inşaatı var, 50 tane daha inşaat devam ediyor. Peki, başarıya katkısı ne? 2017 üniversiteye yerleştirme sınavında 4 yıllık üniversiteyi kazanma oranında dini eğitim veren okulların payı yüzde 18, devlet okullarının yüzde 35’i, özel okulların yüzde 45’i kazanıyor."