Abone Ol

İmam hatipli gençler kendi aralarında ailelerinden habersiz imam nikahı kıyıyor

Hürriyet İnternet yazarı Ayşe Baykal, son günlerde büyük tartışmalara neden olan müftülere verilen nikah yetkisini yazdı...

İmam hatipli gençler kendi aralarında imam nikahı kıyıyor

Hürriyet İnternet yazarı Ayşe Baykal, son günlerde büyük tartışmalara neden olan müftülere verilen nikah yetkisini yazdı.

Baykal olaya farklı bir açıdan yaklaşarak, “Bugün İmam Hatip’e gidip dini bilgi sahibi olan gençler kendi aralarında dini nikâhlarını kendileri kıyıyor; değil müftülerin, ailelerin bile haberi olmuyor” ifadelerini kullandı.

Baykal, yazısında şunları aktardı:

“Müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesinin laikliğe, cumhuriyetimize vs. zararı olmayacağını düşünlerdenim. Buna rağmen karşı olanların gerekçelerini anlamak adına, gerek yazılı gerekse sözlü itirazları takip ediyorum.  Bir tercih olarak sunulan müftü nikâhına itirazların dönüp dolaşıp müftülerin şahsına takılmasına takılıyorum.

Müftülerin yasalarla belirlenmiş olmasına rağmen küçük yaşta kız çocuklarını evlendirme ihtimalleri, sadece dini nikâhla olan birlikteliklerin çoğalma ihtimali vs.

Önce size bir şey söyleyeyim, boşuna müftülerin günahını almayın. Bugün İmam Hatip’e gidip dini bilgi sahibi olan gençler kendi aralarında dini nikâhlarını kendileri kıyıyor; değil müftülerin, ailelerin bile haberi olmuyor.

Yazının devamını okumak için tıklayın