Abone Ol

İmam Hatip müdürü kız öğrenciye imam nikahı kıyıp...

Konya'da imam hatip müdürünün bir öğrencisine dini nikahla cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

İmam Hatip müdürü kız öğrenciye imam nikahı kıyıp...

Konya'da evli ve 3 çocuk babası, imam hatip lisesi müdürü 51 yaşındaki A.D.'nin, bu eğitim yılında kaydını başka bir okula alan 19 yaşındaki lise son sınıf öğrencisiyle arasında duygusal ilişki bulunduğu iddia edildi.

İddialar üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 müfettiş görevlendirip, soruşturma başlattı. Müfettişlerin soruşturma kapsamında hazırladığı dosyanın ardından A.D. yaklaşık 10 gün önce müdürlük görevinden istifa etti. İzine ayrılan A.D. hakkında, hazırlanan soruşturma dosyasını inceleyen Milli Eğitimi Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda işlem yapılacak. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde "Bir meslek lisesi müdürünün öğrencisiyle dini nikah kıymak suretiyle cinsel ilişkiye girdiği" iddiasını gündeme getirdi.

Olay, geçen 6 Şubat'ta meydana geldi. İmam Hatip Lisesi Müdürü 51 yaşındaki A.D.'nin, son sınıfına kadar kendi okulunda okuyan ve bu eğitim yılı başında kaydını başka bir okula alan lise son sınıf öğrencisi ile sürekli görüştüğü, kız öğrenciyi kaldığı yurttan alarak yemeğe çıktıkları, aralarında duygusal ilişki bulunabileceği ve bunun da camia tarafından hoş karşılanmayacağı yönünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne isimsiz ihbar mektubu geldi.

MÜDÜR İSTİFA EDİP İZNE AYRILDI!

Yapılan ihbarı değerlendiren yetkililer, durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlatıp 2 müfettiş görevlendirildi. Müfettişler, soruşturma dosyasını hazırlayıp Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi. A.D. de müfettişlerin soruşturması tamamlandıktan sonra yaklaşık 10 gün önce müdürlük görevinden istifa edip, izne ayrıldı. Bakanlıktan çıkacak karar doğrultusunda A.D. hakkında işlem uygulanacağı öğrenildi.

CHP'DEN TBMM'YE SORU ÖNERGESİ

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da, konuyu soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle TBMM'ye verilen soru önergesinde "Bir meslek lisesi müdürünün öğrencisiyle dini nikah kıymak suretiyle cinsel ilişkiye girdiği, öğrencinin evlenme vaadine dayanarak bu olayı çevresindekilere anlatmasıyla konunun açığa çıktığı, Konya kamuoyuna yansımıştır" diyen Bozkurt, müdür hakkında ne gibi adli ve idari işlem yapıldığını, öğrenciye psikoljik destek verilip verilmediğini soruldu.

KAYMAKAMLIKTAN SUÇ DUYURUSU

Bozkurt'un önergesinin ardından olayın sosyal medyada, müdürün öğrencisi ile arasında imam nikahı kıydırarak ilişki yaşadıkları iddialarının yayılması üzerine de Kaymakamlık geçen pazartesi günü müdür A.D. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: DHA