Abone Ol

İlave TV Muhabiri Arif Kocabıyık Saldırıya Uğradıklarını Açıkladı

İlave TV isimli YouTube kanalının sahibi Arif Kocabıyık, kendisine ve ekibine saldırı düzenlendiğini duyurdu.

İlave TV Muhabiri Arif Kocabıyık Saldırıya Uğradıklarını Açıkladı

İlave TV sokak röportajındayken saldırıya uğradı. Youtube’de yaptıkları sokak röportajlarını paylaşan İlave TV, kendilerine yapılan saldırının görüntülerini paylaştı. Görüntüleri İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık paylaşırken  saldırıyı yapanların kendilerini “ülkücü” olarak tanıttıklarını söyledi.

Arif Kocabıyık paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“8 10 kişilik sözde kendilerini ülkücü olarak tanıtan ş*r*fs*zl*r tarafından saldırıya uğradık.. şimdi hastane raporu alıp şikayetçi olmaya gidiyoruz..

DAHA ÖNCE GÖZLATINA ALINMIŞLARDI

Arif Kocabıyık gözaltına alınma sebepleri için kendileri hakkında öne sürülen iddialar hakkında şu şekilde konuşmuştu:

“Kişisel verileri alenen yaymadan suçlanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Mücahit Birinci isimli bir şahsın bir Twitter hesabında Whatsapp konuşmaları ve otel kayıtları ifşa olmuştu. Bunu yapan hesabın bizden birisinin olduğuna şüphelenmişler. Bu konuyla ilgili hastag kullanılarak atılan yaklaşık 100 bin tweetin içerisinde 3 sokak röportajcısı ve bir kameramanı suçlu buldular, bulmaya çalışıyorlar. Üzerimize atılı bir suç var çünkü. Ellerinde kişisel hesaplarımızdan başka bir bulgu ya da belge yok. Kendi aramızda yaptığımız konuşmaları gösteriyorlar ancak bununla ilgili hiçbir şey yok. ”

“VERİLEN SİYASİ BİR KARARDIR”

Kocabıyık, kendilerine verilen ev hapsinin siyasi bir karar olduğunu halkın ev haber alma hakkının engellenmek istediğini belirterek,

“Aslında 5 gün onca sokak röportajı yapan Hasan tutuklanmıştı daha sonra serbest bırakıldı. Bizlerle birlikte aynı dosyaya bakan savcı bizler için ev hapsi istedi hakim de ev hapsi cezası verdi. Yurt dışına çıkış yasağı da verdiler. Biz sokaktan para kazanan insanlarız. Bizi halktan uzaklaştırarak, halkın sesini kesmek isteyerek, bize ev hapsi cezası vererek siyasi bir karar aldılar. Üzülüyoruz ve şaşırıyoruz. ” ifadelerini kullanmıştı.

“İMKANIMIZ VARSA EVİN ÖNÜNDE RÖPORTAJ YAPARIM”

Ev hapsinin süresi henüz belli değil. Henüz gelip kelepçe takmadılar, her  an gelebilirler. Mahkemeden çıktıktan 2 saat sonra evde kalmanız gerekiyor. 1 hafta içerisinde size ulaşıp kelepçeyi takıyorlar. İlk mahkemeye kadar takılı kalacak. Biz zaten avukatlar aracılığı ile gerekli itirazlarımızı yapacağız.  Kanunları da tam bilmiyoruz. 20 metrelik bir alan olduğunu söylüyorlar. İmkanımız varsa röportaj yapmak için insanları evin önüne çağıracağım.