Abone Ol

İktidarın Market krizi, FETÖ ile yaşanan dershaneler krizine mi benziyor?

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, iktidar kanadı ile BİM arasında yaşanan kavgayı köşesine taşıdı.

İktidarın Market krizi, FETÖ ile yaşanan dershaneler krizine mi benziyor?

BİM'in, Topbaş ailesine ait olduğunu hatırlatan Terkoğlu; ailenin hem ticari ilişkilerini devam ettirdiklerini hem de 'Erenköy cemaati'nin faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

BİM'in ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nin fiyatlarını karşılaştıran Terkoğlu, "Fiyatlar arasında fahiş bir fark yok. Hatta birçoğunda BİM daha ucuz. Haliyle 'enflasyonun sebebi BİM’dir' demek gerçekçi değil. Belli ki hayat pahalılığına bir günah keçisi aranmış sonunda BİM bulunmuş!" dedi. 

Erenköy esnafıyla yaptığı görüşmeyi aktaran Terkoğlu, yazısında şunları kaydetti:

"Topbaşları yakından tanıyan biri şunu söyledi: 'Aile ile reisin arasında hiçbir sorun yok. Hatta kısa süre önce Mustafa Topbaş cumhurbaşkanı ile görüştü. Birileri bize kafayı takmış görünüyor.'

İyi de kim bu kafayı takanlar?

Cemaatten bir başkası, 2019 yılında Pelikancılar ile BİM arasındaki kavgayı hatırlattı. O yılın mart ayında, Sabah-A Haber gibi yayınlar, BİM’i hedef almıştı. BİM için, 'fırsatçı', 'Milletin cebine göz diktiler' gibi ifadeler kullanılmıştı. BİM, sert yanıt vermiş, yargı sürecini başlatacağını söylemişti. O dönem BİM, Serhat Albayrak’ın yönettiği grubun, beklediği reklamı BİM’den alamadığı için aleyhlerinde yayın yaptığını söylemişti. Cemaatten konuştuğum isimler, Topbaşların Sabah Grubu’nu Erdoğan’a şikâyet ettiğini, Erdoğan’ın ikazı ile BİM karşıtı yayınların bitirildiğini söyledi. Biri, hikâyeyi şöyle devam ettirdi: 'Kafalarına taktılar. Köşelerini çekilip zamanlarının gelmesini beklediler. Zincir marketler tartışmasının ardından kafalarını çıkardılar. Sosyal medyada Erenköy cemaatini hedef alan trollere bakın, ardında hangi ekip var? Aynı ekip Mehmet Görmez’i de böyle yemişti.'

Kastettiği elbette Pelikanlar’dı...

'FETÖ’den gözaltına alınan A101’in patronunu akladılar, bizi FETÖ’ye bağladılar' diye devam etti.
...
Bu arada Cemaat’in neredeyse tamamının BİM CEO’su Galip Aykaç’ın yaptığı konuşmayı eleştirdiğini gördüm. Aykaç’ın konuşmasının Erenköy-AKP kavgası isteyenlere zemin hazırladığını söylüyorlardı.
...
Öte yandan bütün resmi yeniden çizecek bir ayrıntı var: Salı günü Devlet Bahçeli’nin yapacağı konuşma. Bahçeli, eğer BİM CEO’suna yanıt olarak, 'Görüyorum ve artırıyorum' derse işte o zaman işler biraz daha karışabilir.

Teşbihte hata olmaz, market krizi, Fethullahçılarla savaştan önceki dershaneler krizini hatırlatıyor. Kavganın gerçek mi yoksa kriz çıkması için mi üretildiğini anlamakta zorlanıyorsunuz. Yumruklara bakarken kafaları göremiyorsunuz."