Abone Ol

İktidar medyası başka alemde: Ahmet Hakan'a göre deprem sonrası olumsuzluklar çok azmış

Ahmet Hakan, CNN Türk'teki 'Tarafsız Bölge' programında enkazdan depremzede kurtarma çalışmaları yansıtılırken olumsuzlukların çok az olduğunu ancak çok can sıkıcı olduğu için 'fazlaymış gibi' göründüğünü öne sürdü. Hakan, "Aslında olumlu taraflarımız daha fazla. Diğerleri hava civa. Onlara fazla aldırış etmeyin" yorumunu yaptı.

İktidar medyası başka alemde: Ahmet Hakan'a göre deprem sonrası olumsuzluklar çok azmış

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi ile ilgili sözleriyle tepki çekti.

CNN Türk ekranlarında Fulya Kalfa ile birlikte Tarafsız Bölge programında deprem bölgelerinden görüntüler yayınlayan Ahmet Hakan, deprem bölgesinde yaşananlar için "Olumsuzluklar çok az aslında, ama onlar tabi çok can sıkıcı oldukları için bize fazla geliyor" dedi.

Hakan, şöyle devam etti: Aslında olumlu taraflarımız daha fazla.Yani bizim toplumumuzun esas estirdiği rüzgar, dayanışma rüzgarı. Bunu unutmayalım. Biz esas dayanışmayı büyütüyoruz. Diğerleri hava civa, çok önemli değil yani. Onlara çok aldırış etmeyin."

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin vurduğu kentlerde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin ardından OHAL ilan kentlerde, hava koşulları ve olanaksızlıklara rağmen sürdürülen çalışmalarda yetkililerin yetersiz kalması tepki çekiyor. Açıklanan son resmi verilere göre, 12 bin 391 kişi yaşamını yitirdi, 62 bin 914 kişi yaralandı. Teyit edilmiş yıkılan bina sayısının 6 bin 444 olduğu bildirilen deprem bölgelerinde hala enkaz altında kalan binlerce insan kurtarılmayı bekliyor.