Abone Ol

İBB Kreş Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartlar neler? İBB Kreş Nerede Var Ücret Ne Kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kreş imkanlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar, İBB kreş başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler sorularına cevap arıyor.Peki İBB kreş ücretli mi, ne kadar? İşte İBB kreşleri hakkında bilinmesi gerekenler...

İBB Kreş Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartlar neler? Ücret Ne Kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kreşleri hakkında bilgi almak isteyen ebeveynler peş peşe sorularını internet üzerinden araştırıyor. Çalışan anne - babalar çocuklarını kreşe vermeyi düşünüyor. Durum böyle olunca da her imkandan detaylı bilgi almak istiyor. Peki İBB kreş başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler? İBB kreş ücretli mi, ne kadar? İBB kreş yerleri nerede?

İBB KREŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular öncelikle web sitesi üzerinden alınacaktır. Başvuruların online olarak sonlanmasının ardından yerleşkelere gidilerek kontenjan doğrultusunda kapıdan başvurular da yapılabilir. Ayrıca 153 üzerinden de yönlendirmeler gerçekleştirilecektir.

İBB KREŞ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

"İBB Yuvamız İstanbul Online Eğitim Başvuru Genel Koşulları

"Yuvamız İstanbul olarak Online hizmetlerimizi heyecanla sürdürüyoruz.

Bütünleşik olarak planlanan Online Anne Baba Okulu ve Online Oyun Grupları 17 Ocak 2022 tarihinde başlayacaktır. Anne Baba okulu için 16 Ocak 2022 tarihinde tanıtım toplantısı gerçekleştirilecektir.

Ön başvurularımız 03 Ocak 2022 sabahı 09:00 tarihinde başlayacak; 12 Ocak 2022 akşamı 22.00 tarihine kadar devam edecektir.
Yuvamız İstanbul ve WISE Akademi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Anne Baba Okulu hem anne hem de babalara birlikte katılım imkanı veren, 8 hafta sürecek olan bir destek eğitim programıdır.

Doğum tarihi 1 Eylül 2015-31 Mart 2017 tarih aralığında doğan çocukların ebeveynleri Anne Baba Okulu’ndan yararlanacaktır.

Online Anne-Baba Okulu’nda, aşağıda paylaştığımız yaşadığınız sorunların ele alındığı, çözüm odaklı grup çalışmaları yapılacaktır;

Çocuklarınızla birlikte izleyeceğiniz ebeveyn-çocuk tiyatro oyunu

Sadece siz anne-babaların katıldığı etkileşimli seminer söyleşiler

Yine yalnızca anne-babaların katılacağı ebeveynlik atölyeleri

Çocuklarınızla birlikte katılacağınız ebeveyn-çocuk atölyeleri

Anne ve babaların katıldığı geri bildirim gerçekleştirilecektir

5. Online Anne Baba Okuluna katılan ailelerin 4-6 yaş arası çocuklarının devam edeceği Online Oyun Grupları da 8 hafta sürecektir ve her gün 45 dk. yapılacaktır.

Doğum tarihi 1 Eylül 2015-31 Mart 2017 tarih aralığında doğan çocuklar bu gruplardan yararlanacaktır.

Çocukların online eğitim sırasında kullanabilecekleri bir bilgisayar, yeterli internet erişimi ve eğitim sırasında destek sağlayacak bir yetişkin ve formada belirtilen malzemenin bulunması gerekmektedir. Çocukların eğitimi Microsoft Teams üzerinden yapılacak olup öğretmenler yönlendireceklerdir.

Bu program Türkçe yapılacaktır ama çocuklar aynı zamanda İngilizce ile tanışacaklar, küçük bir anaokulu programına dahil olacaklardır.

Spor İstanbul A.Ş. desteğinde hareket eğitimi alacaklardır.

Obeziteyi Değiştiren Şehir: İstanbul projesi dahilinde Novo-Nordisk ile de işbirliği yapılarak obezite farkındalığı, sağlıklı besinler ve beslenme konularında eğitimde yer verilecek ve çeşitli etkinlikler yapılacaktır.

6. Lütfen başvuru formunu dikkatle doldurarak başvurunuzu tamamlayınız. Kontenjan kısıtlı olup katılım şartlarına uygunluk ve başvuru sırası gözetilecektir."

Yuvamız İstanbul ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının okul öncesi hizmetlerden yararlanmakta yaşadığı fırsat eşitsizliğini azaltmak için etap etap hayata geçirilmektedir. Yuvaların imkân ve kapasitelerinin sınırlı olması sebebiyle çocukların bu hizmetten hiçbir müdahaleye açık olmayan bir puantaj sistemi geliştirilmiştir Bu puantaj sisteminin amacı, yuvaların imkân ve kapasitelerinin sınırlı olması sebebiyle kayıtta önceliğin desteğe en çok ihtiyaç duyan ailelerin çocuklarına verilmesini sağlamaktır.