Abone Ol

Hürriyet’in tirajı o kadar çakıldı ki Cumhuriyet ile arasında 6-7 bin kaldı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, bugünkü yazısında Cumhuriyet ile Hürriyet’in tirajlarını açıkladı. Cumhuriyet gazetesinin satış rakamının Hürriyet gazetesini yakaladığı dikkat çekti.

Hürriyet’in tirajı o kadar çakıldı ki Cumhuriyet ile arasında 6-7 bin kaldı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, bugünkü yazısında Cumhuriyet ile Hürriyet’in tirajlarını açıkladı.

Orhan Bursalı, “Cumhuriyet gazetemiz ile Amiral Battı Gemisi’nin satış ilişkileri. İyi gazeteci ve yazarlardan kendini giderek arındıran, ve yeni aldığı bir tutucu iktidar mensubunun ise kendisini ‘Amiral Gemisi’ne geldiğini sandığı ‘iktidar müessesesi’ ile Cumhuriyet arasındaki net satış farkı 6-7 bine indi” ifadelerini kullandı.

“BİR YAZAR DOSTUM ‘40 BİN’ DEDİ”

“Bu gazete okurunun bayiden satın aldığı toplam sayı. Satış raporlarına baktığınızda, hepsi maşallah uçuyor” diyen Orhan Bursalı, “Başbayilerden büyük ölçekli toplu alımlarla, çalımlarından geçilmiyor. Sitelerin girişlerine bedava yığılıyor tomarlar. Birer ‘metro gazetesi’ne dönüştü yandaş medya.. Metro gazetesi, Avrupa’nın metropollerinde parasız dağıtılır. İlandan parasını kazanır” diye yazdı.

Orhan Bursalı şu bilgileri verdi:

“5 ay kadar önce Amiral Battı Gemisi’nin satışı 60 bin olarak bildirilmişti bana. Önceki gün farklı medya mensuplarıyla sohbette ‘artık 30 bin’ dediler. Birden çok çok tarihi bir olay yaşadığımızı gördüm, Cumhuriyet’in altına düşmüştü!.

Gazetede arkadaşlarla paylaştım haberi, dediler ki bir kaynaktan daha doğrulamaya git. Dün işin içinde ama ‘gazetesiz’ bir yazar dostum ‘40 bin’ dedi. Cumhuriyet bir hamle ile Amiral Gemisi’ni altına alacak.”