Abone Ol

Hollywood yıldızlarından Joe Biden'a mektup: Gazze'nin bombalanmasını durdurun,

Mektupta, "Son bir buçuk haftada 5 binden fazla insan öldürüldü - vicdan sahibi her insan bu rakamın felaket olduğunu bilir. İnancı ya da etnik kökeni ne olursa olsun tüm yaşamın kutsal olduğuna inanıyor ve Filistinli ve İsrailli sivillerin öldürülmesini kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı

Hollywood yıldızlarından Joe Biden'a mektup: Gazze'nin bombalanmasını durdurun,

Aralarında Joaquin Phoenix, Cate Blanchett ve Susan Sarandon'un da bulunduğu Hollywood'un ünlü isimleri ABD Başkanı Joe Biden'ı İsrail'in Hamas'la savaşında ateşkes çağrısında bulunmaya davet etti. 

Dünyaca ünlü onlarca isim, Biden'a Gazze'nin bombalanmasına son verilmesi ve Hamas'ın elindeki tüm esirlerin serbest bırakılmasını kolaylaştırması çağrısında bulundu.

Artists4ceasefire.org tarafından organize edilen mektupta ünlüler, "ABD Başkanı olarak sizden, bir can daha yitirilmeden Gazze ve İsrail'de derhal gerilimi düşürme ve ateşkes çağrısında bulunmanızı istiyoruz" denildi.

Mektupta, "Son bir buçuk haftada 5 binden fazla insan öldürüldü - vicdan sahibi her insan bu rakamın felaket olduğunu bilir. İnancı ya da etnik kökeni ne olursa olsun tüm yaşamın kutsal olduğuna inanıyor ve Filistinli ve İsrailli sivillerin öldürülmesini kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Mektupta, "Yönetiminizi ve tüm dünya liderlerini Kutsal Topraklar'daki tüm yaşamları onurlandırmaya ve gecikmeksizin ateşkes çağrısında bulunmaya çağırıyoruz" denilerek "Hayat kurtarmak ahlaki bir zorunluluktur" vurgusu yapıldı. 

Mektubu imzalayan 70'den fazla kişi arasında Jessica Chastain, Kristen Stewart, Jeremy Strong, Mark Ruffalo ve Quinta Brunson gibi isimler de yer alıyor.

İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısının ardından saldırıya geçmiş ve "Hamas'ı yok etme" yemini etmişti. Hamas'ın saldırısının ardından İsrail'in saldırılarıyla süreç bir savaşa dönüştü.

İsrail, Filistin bölgesini tamamen abluka altına aldığını ilan ettikten sonra Gazze'ye su, yakıt ve elektriği kesti. Gazze, 15 gündür her gün bombalanıyor, şu ana kadar 4 binden fazla Filistinli öldürüldü. İsrail ordusunun önümüzdeki günlerde bir kara harekâtı başlatması bekleniyor. 

ABD Başkanı Joe Biden ve hükümeti ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu "İsrail'in kendini savunma hakkı" diyerek destekliyor. 

Cuma günü Biden, daha önce Netanyahu ile Gazze'ye gıda, su ve tıbbi malzeme girişine izin verilmesi konusunda anlaşmaya varmalarının ardından, Mısır'dan Gazze'ye yardım taşıyan ilk kamyonların önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde bölgeye ulaşacağını söyledi.