Abone Ol

Hollanda'da Devlet Dairelerinde Kaloriferler 2 Derece Düşük Sıcaklıkta Yanacak

Hollanda hükümeti, artan enerji krizi ve Rus doğalgazına bağımlılığı azaltmak için devlet dairelerindeki kaloriferlerin ısısını iki derece düşürecek.

Hollanda'da Devlet Dairelerinde Kaloriferler 2 Derece Düşük Sıcaklıkta Yanacak

Hollanda hükümeti, artan enerji krizi ve Rus doğalgazına bağımlılığı azaltmak için devlet dairelerindeki kaloriferlerin ısısını iki derece düşürecek. Resmi kurumlarda yaz aylarında da daha az klima kullanılacak.

Hükümet, halka da kombileri gündüz en fazla 19 derece, gece ise 15 derecede tutmalarını ve duşta daha az kalmaları çağrısında bulundu.

Hollanda'da Mart ayı enflasyonu, 1975 yılındaki petrol krizinden bu yana en yüksek düzeye ulaşarak 11,9 oldu.

Enflasyonun en büyük nedeni olarak Ukrayna'nın işgali ve yaşanan savaş nedeniyle enerji fiyatlarının hızla artması gösteriliyor.

Başbakan Mark Rutte, "Hepimiz biraz yoksullaşacağız" derken, hükümet enerji krizini önlemek ve Rus doğalgazına bağımlılığı azaltmak için ulusal çapta bir enerji tasarrufu kampanyası başattı.

İklim ve Enerji Bakanlığı'nın, "Düğmeyi çevirin" sloganıyla başlattığı enerji tasarrufu kampanyası kapsamında Hollanda'daki yaklaşık 200 devlet dairesinde kaloriferler iki derece kısılacak.

Yazın da hükümet binalarında daha az soğutma sistemi çalıştırılacak.

Kampanya kapsamında halka da kombi cihazlarını gündüz en fazla 19, gece de 15 dereceye ayarlamaları tavsiye edildi.

Böylece derece başına yıllık 200 Euro tasarruf sağlanacağını savunan hükümet, "Evde sıcak tutacak bir hırka veya kazak giyin. Evde aktif olarak çalışıyorsanız, termostatı birkaç derece daha bile düşürebilirsiniz" önerisinde bulundu.

Hollanda halkından, duşta 5 dakikadan fazla kalmamalarını isteyen hükümet, böylece yılda 130 euro tasarruf sağlanabileceğini belirtti.