Abone Ol

Herkes bu reklamı konuşuyor!!! İş Bankası'nın müthiş reklam filmi nasıl çekildi?

"Buradayım, buradayız!" sloganıyla hem sıradan insanların hem Türkiye'nin yüz akı sanatçı ve aydınlarının yer aldığı reklam filmi 11 günde çekildi. İşte 3 ayrı versiyonu olan reklamın hikayesi!

Herkes bu reklamı konuşuyor!!! İş Bankası'nın müthiş reklam filmi nasıl...

Türkiye İş Bankası 82'nci yılını, "Bu ülkede, geleceğe inanan, kendine güvenen ve yarınlar için umutla çalışmaya devam eden insanlar olduğu sürece, onlar için, onlarla birlikte burada olacağız" mesajını verdiği görkemli bir iletişim kampanyası ile kutluyor.

Kampanyanın, yönetmenliğini Reha Erdem'in yaptığı televizyon filmleri, Atlantik Film tarafından çekildi. Çekimleri 11 gün süren üç ayrı film, Şehir Hatları vapuru, Şişecam Topkapı Fabrikası, İş Sanat, Galatasaray Lisesi, Ferhan Şensoy Ses Tiyatrosu, Assos gibi çeşitli mekânlarda gerçekleştirildi.

Tiyatro, müzik, sinema, edebiyat, mizah ve spor gibi alanlarda Türkiye'nin ünlü isimlerinden Adalet Ağaoğlu, Mustafa Denizli, Çağla Kubat, Yiğit Özgür, Ali Poyrazoğlu, Arif Sağ ve Emel Sayın rol aldı. Ünlülerin yanı sıra fabrika, balıkçı ve köy sahnelerinde gerçek kişiler oynadı. 700'e yakın figüranın rol aldığı filmlerde inşaat sahnesinde kuleden sarkarak çalışan işçiyi profesyonel bir dağcı canlandırırken, vapur ve balıkçı sahneleri için helikopter ve söndüren teknesi kullanıldı. Filmlerin müziği, Handel'in 'Sarabande' adlı eserinden alındı; dış sesi Haluk Bilginer konuştu.

Kampanyanın gazete ilanlarında ise Türkiye'yi temsil etmek üzere, mimardan doktora, simitçiden manava, farklı meslek gruplarından toplam 20 kişiyle çalışıldı. Fotoğraflar, fotoğraf sanatçısı Hasan Hüseyin tarafından çekildi. Prodüksiyon ise PPR tarafından gerçekleştirildi.