Abone Ol

HDP'ye Rakip Parti Kuran Ayhan Bilgen'den Erdoğan'a Selam!

Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Osmanlı padişahı 2. Abdülhamit'e benzetti. Bilgen, ''Erdoğan ne olursa olsun gitsin anlayışı doğru değil'' dedi.

HDP'ye Rakip Parti Kuran Ayhan Bilgen'den Erdoğan'a Selam!

Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan Sümen Altı programının bu haftaki konuğu yeni parti kuracak olan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen oldu.

Sesi Partisi'nin (Ses Parti) kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'a bugün vereceği öne sürülen Ayhan Bilgen, Gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını yanıtladı. Bilgen, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde iyi bir sınav veremeyeceğini öne sürdü. Bilgen, bir kesimin "Erdoğan gitsin de ne olursa olsun" düşüncesi içinde olduğunu, siyaseti böyle okumanın doğru olmadığını belirtti.

BİLGEN’DEN "ABDÜLHAMİT" BENZETMESİ

Bilgen’in konuşmasının ilgili bölümü şöyle;

“Ülke yıkılsın, ülke batsın, Erdoğan gitsin diyenler var. Ben, siyaseti böyle okumam, okuyamam. Bunu bu ülke yaşadı. Abdülhamid giderken, Osmanlı’nın son döneminde aydınlar, Mehmet Akif, Said Nursi dahil olmak üzere, Ermeni aydınlar herkes hep birlikte şunu söylediler; Abdülhamit’ten kurtulursak Osmanlı kurtulacak dediler. Abdülhamit’ten kurtulduk, ittihatçılar geldi. Abdülhamit sürgüne gönderiyordu, ittihatçılar infaz ediyordu. Ne pahasına olursa olsun, gitsin değil, daha iyisini seçmek şartıyla götürelim. Ben, her türlü işbirliğine açık olunması gerektiğini düşünüyorum. Benim partimin oyu artsın, kaos olsun, Partilerin itibarı sarsılsın bana gün doğsun diye bir anlayış olamaz. Bir realite var. Siz geçiş dönemini güçlü liderlerle yönetmezseniz, sadece bir lideri değiştirmiş olmakla ülke sorunlarının çözüleceğini düşünürseniz, yanlış okuma yaparsınız. Bu coğrafya bir kere böyle bir coğrafya değil. Bı ülkedeki devlet geleneği böyle bir devlet geleneği değil. Her şey sandıktaki başarıdan ibaret değil. Biz, popülist siyaset yapamayız.”