Abone Ol

HDP çıtayı iktidar hedefine yükseltti: Muhalefet dili yerini iktidar diline bırakıyor

23 Şubat'ta gerçekleştirdiği 4'üncü Olağan Büyük Kongresi’nde ‘değişim’ ve ‘iktidar’ işaretini veren HDP yeni kadrosuyla önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

HDP çıtayı yükseltti: Muhalefet dili yerini iktidar diline bırakıyor

HDP yönetimi,  Şanlıurfa Milletvekili, ilahiyatçı Nimetullah Erdoğmuş’u Eş Genel Başkan seçilen Prof. Mithat Sancar’dan boşalan Meclis Başkanvekili olarak seçerek muhafazakar Kürt seçmene de mesaj vermiş oldu.

Kongreye paralel olarak İktidar hedefini önüne koyan HDP, bundan böyle söylemlerinde iktidar dilini kullanacak. HDP iktidarında’, ‘HDP iktidar olduğunda’ gibi söylemlerle  seçmenin karşısına çıkacak.

Yapılan son anketler 'bugün seçim olsa' HDP'nin baraj sorunu olmadığını ortaya koymuştu.

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber 

23 Şubat'ta gerçekleştirdiği 4'üncü Olağan Büyük Kongresi’nde ‘değişim’ ve ‘iktidar’ işaretini veren HDP yeni kadrosuyla önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

4. Olağan Kongre de, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan’ın, "ülkeyi yönetmeye geliyoruz", Mithat Sancar’ın "Şimdi inşa zamanıdır" sözleri düzleminde rota iktidar olmaya çevrildi. Bu çerçevede önemli değişiklikler de gündemde.

Önce dilde değişiklik geliyor. Muhalefet dili yerine iktidar dili kullanılacak.

‘HDP iktidar olduğunda’, ‘HDP iktidarında’  benzeri söylemlerle  seçmenin karşısına çıkılacak. Muhalefet partisi dilinin mümkün olduğunca kullanılmamasına özen gösterileceği belirtildi.

Demokratik siyaset vurgusu, Türkiye’nin sorunlarına ortak olma ve çözüm önerileri konularının öncelikli olduğu da ifade ediliyor.

Meclis Başkanvekili ilahiyatçı Erdoğmuş ile muhafazakar Kürtlere mesaj

HDP’nin 4’üncü Olağan Büyük Kongre’sinde Parti Meclis’inde yüzde 80 oranında bir değişiklik dikkat çekmişti. 29 kişilik MYK’ya yaklaşık yeni 20 isim girmişti. TBMM Başkanvekili Mithat Sancar’ın Eş Genel Başkan seçilmesinin ardından boşalan koltuğa milletvekillerine de sürpriz olan Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş seçildi.

Elâzığ, Kilis ve Diyarbakır’da İl Müftülüğü yapan İlahiyatçı Erdoğmuş’un Meclis Başkanvekilliği makamında partisini temsil etmesinin muhafazakar Kürtler açısından önemli bir mesaj olduğu belirtiliyor.

Erdoğmuş’un adı Meclis Başkanlığı’na bildirildikten sonra Genel Kurul’da okunmasının ardından göreve başlayacak. HDP Grup yönetiminde de iki dönemdir Grup Başkanvekilliği görevini yapan Fatma Kurtulan ayrılırken yerine HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş geldi.

Öcalan ne demişti?

Bu arada PKK Lideri Abdullah Öcalan, 8 ay sonra kardeşi Mehmet Öcalan’la görüşmesinde, HDP kongresine ilişkin, "Türkiye’de iki ayaklı bir masa var. Siz de bir ayak olmak zorundasınız. Orada güç olacaksınız. Masa üçayaklı olursa düşmez. İki ayaklı masayı, sistem onu ne kadar korumaya çalışırsa da o sürekli yıkılmaya mahkumdur. Bu üçüncü ayağın oluşumu da büyüme ile olur" yorumunda bulunduğu belirtilmişti.