Abone Ol

Hayrettin Karaman'dan bomba İmam Hatip fetvaları

Ensar Vakfı tarafından Ankara'daki İmam Hatiplerde dağıtılan "İmam Hatiplilik Şuuru" kitabında "Can dâhil fedakârlık yapacak tabana ihtiyaç var" diyen Hayrettin Karaman, "İmam hatipe layık olmayanlar haindir" fetvası verdi.

Hayrettin Karaman'dan bomba İmam Hatip fetvaları

Son dönemde verdiği fetvalarla tartışmaların merkezinde olan Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, Ensar Neşriyat tarafından basılan ve Ensar Vakfı tarafından Ankara'daki İmam Hatiplere dağıtılan “İmam Hatiplilik Şuuru” isimli kitabında kitabında bomba ifadeler yer aldı.

Karaman'ın “İmam Hatiplilik Şuuru” kitabında İmam Hatip öğrencilerine “Şu yılların kıymetini bilmeliyiz” denilirken, “İslam Devleti mücadelesi için” “can dahil” fedakarlık yapacak bir tabana ihtiyaç duyulduğu ifadeleri de yer aldı.

BAZI İMAM HATİP HOCALARI 'HAİN' İLAN EDİLDİ

Temmuz ayında Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayan Ensar Vakfı'nın Ankara’daki imam hatip okullarında dağıttığı kitapta öğrencilere İslam davası için Ensar Vakfının neler yapacağı, imam hatip liselerinin nasıl kullanılması gerektiği anlatılıyor. “İmam hatip mektebine layık formasyon almamış öğretmenler var. Gitsin portakal limon satsın. Orada naehil (ehil olmayan) olan bir kimsenin işi yoktur. Eğer imam hatip mektebine layık olmadığı halde orada öğretmenlik yapıyorsa haindir. Ama yapıyor” deniliyor.

CUMHURİYETİ KURANLARIN PROGRAMINDA ENSAR YOK

Kitapta "Cumhuriyeti kuranların programında Ensar nesli yoktur" diyen Hayrettin Karaman, "Ensar nesli yani bizi biz yapan değerleri ihya edecek, onunla bugün yeniden var olacak ve o kimlikle dünyanın karşısına çıkıp ben yirminci asrın Müslümanıyım, bu çağa damgasını vuracak nesilim, toplumum, kültürüm, medeniyetim...” ifadelerini kullanıyor.

ELİMİZDEKİ ALTIN FIRSATIN DEĞERLENDİREMİYORUZ

“Biz elimizdeki altın fırsatları değerlendiremiyoruz” diyen Karaman, bu fırsatların devam etmeyeceğini söylüyor. Karaman kuracakları teşkilatı ve örgütlenme tabanını da şöyle açıklıyor: “Şu yılların kıymetini bilmeliyiz. Elimizde bu kadar okul var, bunları ıslah etmeliyiz. Sadece kapanmasını önlemek yetmez, sayılarını yükseltmek yetmez, keyfiyete yönelmeliyiz. Ayrıca mezunları teşkilatlandırmalıyız ve güçlü bir tabanımızın olması için tabana gidip, Müslüman insanlara gidip bir takım denenmiş usulleri, metotları kullanarak onlarla bütünleşmeliyiz ve İslamlaşma hareketini artık planlı programlı başlatmalıyız.”

YENİ ŞAFAK ENSAR'IN GAZETESİDİR... OKUYUP OKUTUN!..

İHL öğrencilerine Yeni Şafak gazetesinin faaliyetlerinde kullanmaları gerektiğini anlatan Karaman, “Bu Yeni Şafak Gazetesi’ni okuyun arkadaşlar. Bu Yeni Şafak Gazetesi Ensar’ın gazetesidir. Haberiniz olsun yani. Bu gazeteyi okuyup okutmak durumundayız” ifadeleri ile “İslam’ın ve İslamcı yaklaşımın gazetesidir” dediği Yeni Şafak’ın okunmasını istiyor.