Abone Ol

Hayır çadırından sonra Erdoğan'dan yeni sürprizler yolda

Abdulkadir Selvi, 'Sürprizler olacak" başlıklı bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum kampanyasını değerlendirdi.

Hayır çadırından sonra yeni sürprizler yolda

Abdulkadir Selvi, 'hayır' çadırını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın yeni sürprizlere imza atacağını yazdı.

Referanduma sayılı günler kala heyecan dorukta. Evet cephesinin en büyük kozu olan Erdoğan sahaya indi, meydanlar hareketlendi.

Geçtiğimiz hafta hayır çadırını ziyaret ederek büyük bir sürprize imza atan Erdoğan, Ankara'daki dünkü toplu açılış töreninde " 'Evet' diyen ne kadar saygınsa 'Hayır' diyen de o kadar saygındır." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın kampanyasını takip eden yazarlardan Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki köşesinde böyle yazdı:

"Son hafta pozitif kampanyaya ağırlık verilmesi planlanıyor. Evet çıktığında nasıl bir Türkiye olacak teması işlenecek. Cumhurbaşkanı, İstanbul’da hayır çadırına girerek sürpriz yapmıştı. Bunun geri dönüşümleri olumlu olmuş. Erdoğan, stratejistlerle değerlendirmesinde hayır çadırını ziyaret etmekten dolayı memnuniyetini ifade etmiş.

Kurmayları da hayır çadırını ziyaretinin olumlu bir algıya neden olduğu değerlendirmesini yapmışlar. “Ziyaretiniz iyi oldu. Hayır çadırına girip oradakilerle hayırı tartışan bir Cumhurbaşkanı profili ortaya koydunuz. Bu sizin sahiciliğinizi yansıtması açısından yararlı oldu” demişler. Özgüveni ve kucaklayıcı bir tutumu yansıtması açısından hayır çadırını ziyaret, olumsuz algının kırılmasını sağlamış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tür sürprizler yapacak. Ancak bunlar önceden planlanarak değil doğaçlama bir şekilde gerçekleşecek."