Abone Ol

Hayatımın Aşkı ekibi kovulduğunu internet sitesinden öğrenmiş

Vatan yazarı Oya Doğan, Kanal D'nin iddialı dizisi Hayatımın Aşkı'nın yapımcısı Shebnem Aşkın'a etik hatırlatması yaptı. Doğan, dizinin teknik ekibinin kovulma şekline bakın neden itiraz etti?

Hayatımın Aşkı ekibi kovulduğunu internet sitesinden öğrenmiş

İşte Oya Doğan'ın o yazısı..

Gün geçmiyor ki, bu sektörde etik kuralları çiğnenmesin! Son haber, Kanal D’de ekrana gelen Hayatımın Aşkı dizisinden geldi. Dizinin teknik ekibi bir basın duyurusu yayınladı. Kendilerine tebliğ edilmediği halde, işlerine son verildiğini www.ranini.tv internet sitesinden öğrendiklerini, sete gittiklerinde başka bir yönetmen ve teknik ekibin hazırlık yaptığını gördüklerini söylüyorlardı. Bu sektörde her türlü yalan, emek sömürüsü, fikir hırsızlığına şahit olduk. Hatta bunu o kadar normalleştirmiş ki sektör, sesinizi azıcık çıkardığınızda arıza oluyorsunuz. Buldozerle üzerinizden geçiyorlar. Hep özendiğimiz Amerika’da böyle şeylerin olmayacağını konuşuyoruz.



Amerika’da yapabilir miydi?

Hayatımın Aşkı ekibi kovulduğunu internet sitesinden öğrenmiş - Resim: 1Hayatımın Aşkı

İşte bu noktada bu dizide olan şey daha büyük önem taşıyor. Çünkü Lucky Red yeni kurulmuş bir şirket ve yapımcısı Shebnem Aşkın Amerika’dan gelmiş bir isim! Fox International Channel’da yıllarca çalışmış, Amerika’daki başarıları nedeniyle Fox Türkiye’de yöneticilik yapmış ve birkaç ay önce kendi yapım şirketini kurmuş bir isim. Üstelik Amerika’da yaptığı işlerden biri de yasal konular... Yapımcı memnun olmadığında tabii ki ekiple yollarını ayırabilir. Bunu onlarla konuşarak yapabilirdi. Tebliğ etmeden sete başka bir ekip koymak, o ekibin hiç sorun etmeden çalışması sektörün etiğini, herkesin buna nasıl alışık olduğunu ortaya koyuyor. Yazık! Hal böyle olunca, insan düşünmeden edemiyor. Acaba yapımcı Shebnem Aşkın böyle bir şeyi Amerika’da yapabilir miydi?

Bodrum Masalı tanıtımı olmuş!

Cuma akşamı Bodrum Masalı dizisinin ilk tanıtımı Kanal D’de ekrana geldi. Uzun süredir, hatta son 2 yıldır bu kadar iyi bir Türk dizisi tanıtımı izlememiştim. Aile bireyleriyle beraber izledik. Ev ahalisi ortak bir fikirde buluştu. “Kim kimdir ve dizi ne anlatacak öğrenmiş olduk.” Bunu söyleyebilmek çok önemli bir şey! Son zamanlarda klip tadında, dizinin ne anlattığını asla bilmediğimiz tanıtımlar izlerken, Bodrum Masalı farkını ortaya koydu. Üstelik bu yaz ekranlar olgunlaşmamış romantik komedilere teslim olmuşken, dram türüyle yaz ekranında fark yaratacak bir iş olacağının sinyalini verdi. Demedi demeyin!

Her dizinin oyuncuları

Bugün her iki kişiden biri dizilerde rol almak istiyor. Ama projeyi inandırıcı kılmak o kadar kolay olmuyor. Yardımcı oyunculara çok iş düşüyor. O nedenle bu iki kadına iyi bakın! Dilek Genç ve Aynur Alp... Bu devirde uzun süre proje beğenmeyen ya da iş bulamayan onlarca oyuncu var. Ancak bu iki kadın asla işsiz kalmıyor. Her gün farklı dizilerde karşımıza çıkıyorlar. Aynı gün yayınlanan dizilerde bile 2 dakika önce bir dizideyken, kanal değiştirdiğinizde diğer dizide karşınıza çıkıyorlar. Hep aynı isimlerin kullanılması da sektörde diyaloglu yardımcı oyuncu krizini net ortaya koyuyor. Bu yardımcı oyuncu meselesine daha fazla önem vermek lazım. Hep aynı isimleri izlemek de inandırıcılığı azaltıyor.

Oya Doğan / Vatan